Consiliul Județean Sibiu invită sibienii la evenimentele organizate de Ziua Națională a României

Consiliul Județean Sibiu invită sibienii la evenimentele organizate de Ziua Națională a României


Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Sibiu printr-o serie de evenimente organizate de Consiliul Județean Sibiu, prin intermediul instituțiilor de cultură aflate în subordine.

Spectacolul ”Noi suntem români”, pregătit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu, va începe la ora 14.30 și va fi găzduit de Sala Transilvania. Intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile, iar accesul se face pe bază de invitații, care se vor distribui duminică, 27 noiembrie, la Sala Transilvania, între orele 12.00-18.00.
Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit două evenimente culturale, la care accesul publicului este liber: expoziția documentară ”Mitropolitul Andrei Șaguna, în colecții sibiene”, amenajată în Muzeul Asociațiunii din sediul istoric, etajul I, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și cu Mitropolia Ardealului. Aceasta valorifică circularele și pastoralele date parohiilor de Episcopul şi apoi Mitropolitul Andrei Şaguna, aflate în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Vernisajul expoziției va avea loc la ora 12.00 și va fi urmat la ora 12.30 de lansarea site-ului www.enciclopediaromana.eu, în Compartimentul Colecții Speciale, aflat la parter. Pagina web prezintă prima enciclopedie română, enciclopedia ASTREI (1898 - 1904), editată de dr. Corneliu Diaconovici.
Seara, de la ora 19.00, sibienii melomani sunt așteptați la Sala Thalia, la un concert simfonic extraordinar organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Toate lucrările muzicale poartă semnătura compozitorilor români, printre care și sibianul Marțian Negrea, născut în comuna Valea Viilor. Orchestra Filarmonicii va fi dirijată de Vlad Vizireanu, iar soliști vor fi Emil Vișenescu (taragot și clarinet) și Radu Sinaci (violoncel).
De asemenea, în avanpremiera Zilei Naționale, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” va oferi publicului un spectacol artistic, marți, 29 noiembrie, ora 16.00, în Sala Oglinzilor a FDGR Sibiu, susținut de către elevii claselor de canto muzică populară, instrumente de suflat și de cei ai claselor externe de jocuri populare din Săliște și Tălmaciu.
Muzeul în aer liber din cadrul CNM ASTRA va fi deschis publicului de 1 Decembrie, iar în intervalul orar 10 - 16 vor fi organizate acțiuni cultural-educative. 

Alte sugestii

Michael Barenboim și concertul concertelor
Noul ambasador al Japoniei a vizitat Filarmonica Sibiu
Raport: 2023 - un an performant la Filarmonica de Stat Sibiu
Atmosferă de carnaval italian la Sibiu
Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!