"Don Pasquale" la Sibiu Opera Festival 2023

"Don Pasquale" la Sibiu Opera Festival 2023


Opera Națională Română Iași participă în premieră la Sibiu Opera Festival cu o producție de excepție: opera bufă în trei acte "Don Pasquale", de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini.

"Don Pasquale" spune povestea spumoasă a burlacului înstărit, trecut de prima tinerețe, dornic de a se căsători cu o tânără de o frumusețe răpitoare. Premiera operei, considerată una dintre bijuteriile comediilor muzicale din secolul al XIX-lea, a avut loc în 3 ianuarie 1843, la "Teatrul Italian" din Paris.

La Sala Thalia, spectacolul se va juca miercuri, 11 octombrie, ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate la prețul de 80 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pe www.iabilet.ro sau la casieria Filarmonicii.

Cea de a XXII-a ediție a festivalului care transformă Sibiul în capitala operei din România va fi organizată de Filarmonica de Stat Sibiu în perioada 1-13 octombrie. Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din țară - București, Cluj-Napoca, Timișoara -, soliștii Operei Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Sibiu Opera Festival, ediția a XXII-a, este un proiect co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Alte sugestii

Primul balet românesc și "O noapte furtunoasă" - de 1 Decembrie, la Filarmonica Sibiu
“Povestea soldatului” la Sibiu
Progrese în procesul de negociere a contractului colectiv de muncă
Brave New Music 2023: O călătorie spre alte dimensiuni spațio-temporale
Brave New Music 2023: Noua generație de compozitori români, promovată la Filarmonica Sibiu