"Don Pasquale" la Sibiu Opera Festival 2023

"Don Pasquale" la Sibiu Opera Festival 2023


Opera Națională Română Iași participă în premieră la Sibiu Opera Festival cu o producție de excepție: opera bufă în trei acte "Don Pasquale", de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini.

"Don Pasquale" spune povestea spumoasă a burlacului înstărit, trecut de prima tinerețe, dornic de a se căsători cu o tânără de o frumusețe răpitoare. Premiera operei, considerată una dintre bijuteriile comediilor muzicale din secolul al XIX-lea, a avut loc în 3 ianuarie 1843, la "Teatrul Italian" din Paris.

La Sala Thalia, spectacolul se va juca miercuri, 11 octombrie, ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate la prețul de 80 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pe www.iabilet.ro sau la casieria Filarmonicii.

Cea de a XXII-a ediție a festivalului care transformă Sibiul în capitala operei din România va fi organizată de Filarmonica de Stat Sibiu în perioada 1-13 octombrie. Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din țară - București, Cluj-Napoca, Timișoara -, soliștii Operei Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Sibiu Opera Festival, ediția a XXII-a, este un proiect co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Similar Suggestions

Raport: 2023 - un an performant la Filarmonica de Stat Sibiu
Atmosferă de carnaval italian la Sibiu
Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!
Solistul săptămânii la Filarmonica Sibiu: Benjamin Kruithof, câștigătorul Concursului “George Enescu” 2022
Alessandro Deljavan, despre colaborarea cu Filarmonica Sibiu: A fost o adevărată plăcere!