Ceccherini, Widmann și Filarmonica Sibiu - o formulă de succes

Ceccherini, Widmann și Filarmonica Sibiu - o formulă de succes


Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Tito Ceccherini, va susține un nou concert simfonic în cadrul stagiunii 2022/2023 "EChO", alături de solista Carolin Widmann - vioară.
Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, este apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile.

Un muzician complex, Carolin Widmann își concentrează activitatea în jurul concertelor clasice, a compozițiilor noi, scrise special pentru ea, a recitalurilor solo, a unei varietăți de muzică de cameră și a interpretărilor instrumentale experimentale, inclusiv la vioară. A fost premiată cu Bayerischer Staatspreis pentru muzică în 2017, onorând individualitatea sa și excepționalul spirit de muzician. A primit, de asemenea, Premiul pentru Muzică Clasică pentru înregistrarea concertelor de vioară ale lui Mendelssohn și Schumann, alături de Orchestra de Cameră a Europei, dirijată chiar de Widmann de la vioară. Carolin Widmann cântă pe o vioară Giovanni Battista Guadagnini, construită în 1782, pe care o prețuiește ca pe un membru al familiei.

Ernest Chausson - Poème, op. 2, Maurice Ravel - Sonata pentru vioară în Sol major și Albert Roussel - Bacchus et Ariane, op. 43, suitele 1 și 2 se regăsesc în programul concertului de joi, 8 iunie 2023, ora 19.00.

Biletele pentru concertul care va avea loc la Sala Thalia sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

În aceeași formulă, Filarmonica de Stat Sibiu a concertat în septembrie 2021, la Festivalul Internațional "George Enescu", prilej pentru criticul Mădălin Alexandru Stănescu să remarce "evoluţia artistică a ansamblului ardelean". "Concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu a reflectat, o dată în plus, chimia ce se stabileşte cu uşurinţă între muzicienii români şi cei italieni", mai consemna Mădălin Alexandru Stănescu în "Actualitatea muzicalăȚ nr. 10/2021. "Multe felicitări Orchestrei Filarmonicii din Sibiu şi dirijorului Tito Ceccherini pentru interpretarea excelentă, cu grijă pentru fiecare amănunt, dar şi pentru arcuirea generală a formei. A fost o adevărată plăcere să îi ascult", mărturisea compozitoarea Diana Rotaru.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Alte sugestii

"Crai Nou" la Sibiu Opera Festival, în Anul Ciprian Porumbescu
Orchestra Filarmonicii Sibiu a concertat la București, în cadrul Festivalului Enescu
Ne bucurăm de muzică la Festivalul Enescu!
Dirijorul american Roderick Cox: Sunt foarte încântat să lucrez în premieră cu Filarmonica de Stat Sibiu!
De la Agnita la Hollywood în 90 de minute