Ceccherini, Widmann și Filarmonica Sibiu - o formulă de succes

Ceccherini, Widmann și Filarmonica Sibiu - o formulă de succes


Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Tito Ceccherini, va susține un nou concert simfonic în cadrul stagiunii 2022/2023 "EChO", alături de solista Carolin Widmann - vioară.




Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, este apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile.

Un muzician complex, Carolin Widmann își concentrează activitatea în jurul concertelor clasice, a compozițiilor noi, scrise special pentru ea, a recitalurilor solo, a unei varietăți de muzică de cameră și a interpretărilor instrumentale experimentale, inclusiv la vioară. A fost premiată cu Bayerischer Staatspreis pentru muzică în 2017, onorând individualitatea sa și excepționalul spirit de muzician. A primit, de asemenea, Premiul pentru Muzică Clasică pentru înregistrarea concertelor de vioară ale lui Mendelssohn și Schumann, alături de Orchestra de Cameră a Europei, dirijată chiar de Widmann de la vioară. Carolin Widmann cântă pe o vioară Giovanni Battista Guadagnini, construită în 1782, pe care o prețuiește ca pe un membru al familiei.

Ernest Chausson - Poème, op. 2, Maurice Ravel - Sonata pentru vioară în Sol major și Albert Roussel - Bacchus et Ariane, op. 43, suitele 1 și 2 se regăsesc în programul concertului de joi, 8 iunie 2023, ora 19.00.

Biletele pentru concertul care va avea loc la Sala Thalia sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

În aceeași formulă, Filarmonica de Stat Sibiu a concertat în septembrie 2021, la Festivalul Internațional "George Enescu", prilej pentru criticul Mădălin Alexandru Stănescu să remarce "evoluţia artistică a ansamblului ardelean". "Concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu a reflectat, o dată în plus, chimia ce se stabileşte cu uşurinţă între muzicienii români şi cei italieni", mai consemna Mădălin Alexandru Stănescu în "Actualitatea muzicalăȚ nr. 10/2021. "Multe felicitări Orchestrei Filarmonicii din Sibiu şi dirijorului Tito Ceccherini pentru interpretarea excelentă, cu grijă pentru fiecare amănunt, dar şi pentru arcuirea generală a formei. A fost o adevărată plăcere să îi ascult", mărturisea compozitoarea Diana Rotaru.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Similar Suggestions

Muzica merge mai departe!
Două concerte și o singură grevă
Ștefan Cazacu, nominalizat la Premiul pentru muzică oferit de Radio România Cultural
Primăvară muzicală
SAIFS încalcă dreptul la muncă al angajaților care nu fac parte din sindicat și obstrucționează, din nou, organizarea concertului simfonic!