Soprana Rodica Vică, una dintre cele mai fermecătoare voci ale generației sale


Festivalul Minunata Muzică Nouă prilejuiește întâlnirea cu Rodica Vică, una dintre cele mai apreciate soprane ale momentului.

Împreună cu ImpRoWien Ensemble (Cristian Spătaru - pian și orchestrator, Alexandru Marian - vioară 1, Grațiela Aranyosi - vioară 2, Cătălina Filipescu - violă, Florian Cristian Dragomir - contrabas), Rodica Vică va concerta vineri, 12 noiembrie, de la ora 19.00, în Chimnița Filarmonicii.

Rodica Vică este solist invitat al multor opere și filarmonici, atât din România, cât și din străinătate.
Soprana debutează pe scena Operei bucureștene în 2010, urmând mai apoi să colaboreze permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele "Flautul fermecat" (Regina Nopții) și "Don Giovanni" (Donna Anna) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Rosina din "Bărbierul din Sevilla" de G.Rossini, Alcina de G. Fr. Haendel, etc.
Rodica Vică este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale si internaționale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzicabarocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi ș.a.
Activitatea artistică actuală a sopranei Rodica Vică include premiera mondială a oratoriului "Strigoii" de George Enescu alături de Rundfunk Sinfonieorchester Berlin la Konzerthaus Berlin, Gala OTP Bank la Sala Bela Bartók de la Müpa Budapesta, Canto Barocco la Teatro La Fenice, Gloria de Antonio Vivaldi alături de Accademia Bizantina condusă de Ottavio Dantone la deschiderea Festivalului Baroc Varazdin, La Lumiere Comique la Festivalul de Muzică Veche de la Budapesta și BaRockIN’ Transylvania cu orchestra Musica Ricercata, Matthäus Passion de J.S. Bach sub conducerea dirijorală a lui Cristian Măcelaru la Ateneul Român, "Poemes pour mi" de Olivier Messiaen alături de Filarmonica Transilvania sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal, concert în cadrul Lunii Oedip la Londra, serată inclusă în evenimentele premergătoare premierei operei enesciene la Royal Opera House Covent Garden. De asemenea, angajamentele recente și viitoare includ debutul în Violetta Valery din 'La Traviata" de Giuseppe Verdi la Opera Națională din București, un turneu internațional online având-o ca solistă și intitulat "JAZZT Vivaldi", care comemorează 280 de ani de la dispariția lui Antonio Vivaldi, participarea deosebită la Festivalul internațional "George Enescu" cu premiera românească a oratoriului "Strigoii" de George Enescu și un turneu internațional cameral menit să celebreze genialitatea compozitorilor români “Romanian Music Journey”.
Discografia Rodicăi Vică include două CD-uri, primul produs de casa de discuri Capriccio cu înregistrarea absolută a oratoriului "Strigoii" de George Enescu (The Ghosts) și al doilea, "Stars in the Sky", lansat la sfârșitul anului 2018 la Musikverein Vienna - un proiect multicultural și unic în lume care cuprinde o colecție de cântece de leagăn internaționale, în opt limbi străine, alături de celebra țiteristă, Barbara Laister-Ebner, solista Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018. 

Alte sugestii

Lansare de carte
Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști