Un ultim omagiu compozitorului Nicolae Brânduş

Un ultim omagiu compozitorului Nicolae Brânduş


Filarmonica de Stat Sibiu regretă dispariția maestrului Nicolae Brânduş, compozitor inovator și prolific, pianist experimentat, cercetător devotat și reputat profesor.

Născut la București, în 1935, Nicolae Brânduş și-a petrecut vacanțele din studenție la Sibiu, în familia prietenului său Peter Szaunig, alături de care a pus umărul, mai târziu, la dezvoltarea Concursului Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție "Carl Filtsch".

Membru de seamă al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Nicolae Brânduş este autor de muzică simfonică, vocal-simfonică, operă, muzică de cameră, vocală şi corală, distins de-a lungul carierei cu premii importante precum Premiul "George Enescu" al Academiei Române (1977), Premiul Radioteleviziunii Române pentru operă şi muzică vocal-simfonică (1975, 1977) şi Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer (2004). În 2020, a obţinut Premiul 1 pentru lucrarea "X Fatum van B", la concursul "Quoting Beethoven" organizat cu ocazia celei de a 250-a aniversări a naşterii lui Ludwig van Beethoven de către Goethe-Institut Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Săptămâna Sunetului şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, în parteneriat cu CIMEC.ro şi cu Centrele Culturale Germane din Sibiu, Braşov şi Timişoara.

Vom fi onorați să îi aducem un omagiu muzical, la Sala Thalia, pe 21 aprilie, prin recitalul "Sonata clasică, neclasică și anticlasică" susținut de pianistul Matei Rogoz, căruia maestrul Nicolae Brânduş i-a fost îndrumător de doctorat.

*** 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. 
 

Alte sugestii

Summitul Muzical European cu Teodora Brody-Enache
Eduard Dabrowski aduce la viață un vis muzical pe scena Filarmonicii Sibiu
"Lumini pascale" aprinse pe scena Sălii Thalia
Sindicatul face grevă pentru bebeluși
Program integral Beethoven la Filarmonica Sibiu