Surpriză muzicală pentru un public special


Muzica înlătură toate barierele dintre oameni! 

 
Astăzi ne-am bucurat să primim vizita unui grup de beneficiari de la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități "Sfântul Nectarie" din Mediaș, care au asistat cu multă curiozitate și entuziasm la repetiția generală pentru concertul din această seară. 

Daniela, Romică, Lenuța, Sorin și ceilalți invitați speciali vor rămâne cu amintiri de neuitat de la prima lor vizită într-o sală de spectacole. Așezați în primele rânduri ale fastuoasei Săli Thalia, ei au fost încântați să asculte lucrările pregătite pentru primul concert simfonic din noul an de către orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de solistul Ștefan Cazacu și dirijorul Grigor Palikarov. Au urmărit cu mare atenție desfășurarea repetiției, au fotografiat artiștii, au fost interesați să afle cum se numesc instrumentele de percuție și "vioara cea mai mare", și-au manifestat mulțumirea prin aplauze frenetice, iar la final au putut sta de vorbă cu muzicienii și au vizitat "tunelurile secrete" ale Turnului Gros, ghidați de angajații Filarmonicii. 

Alături de beneficiari s-a aflat și domnul Claudiu Stupar, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, precum și, bineînțeles, o parte din echipa Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități "Sfântul Nectarie" din Mediaș, condusă de doamna directoare Daniela Hălmaci. 

Vizita a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Filarmonica de Stat Sibiu și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu. 

Evenimentul de astăzi continuă colaborarea începută în luna decembrie, când aproximativ 150 de beneficiari și însoțitori din centrele aflate în subordinea DGASPC Sibiu au participat la repetiția generală dinaintea concertului extraordinar de Ziua Națională a României. 
 
*** 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. 

Alte sugestii

„Șocant de bun”! Experiment muzical la Filarmonica de Stat Sibiu
Octavian Lup, invitatul săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
Premiul de excelență al UCRRM pentru festivalul Minunata Muzică Nouă a fost înmânat dirijorului Cristian Lupeș
Gala Premiilor MUSICRIT recunoaște excelenţa în domeniul artistic, precum și în jurnalism şi management muzical
“Arca lui Noe” - concerte educative la Filarmonica de Stat Sibiu