Program franțuzesc sub bagheta maestrului Cristian Mandeal

Program franțuzesc sub bagheta maestrului Cristian Mandeal


Maestrul Cristian Mandeal a revenit la pupitrul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru a dirija primele două concerte simfonice ale lunii mai.

Mâine, 4 mai 2023, ora 19.00, la Sala Thalia, melomanii din Sibiu se vor bucura de trei compoziții excepționale franțuzești, între care concertul dublu pentru pian în re minor, de Francis Poulenc, interpretat de soliștii Oxana Corjos și Cristian Niculescu. În programul serii se mai află „Carnavalul roman” op. 9 de Hector Berlioz și „L'Arlesienne” - suitele nr. 1 și nr. 2 - de Georges Bizet.

"În primul rând, este un fapt că m-am atașat de acest loc, de această orchestră. N-am dirijat-o foarte mulți ani de zile, aveam de fapt o cu totul altă imagine despre orchestră, iar acum mi-am schimbat-o de câțiva ani, de când am revenit și dirijez mai des aici. Așa încât mi-a făcut mare plăcere să revin și de data asta pentru două săptămâni. Mi se pare un lucru mult mai bun să faci un calup de două concerte, în care ai șansă să lași ceva în urmă. O săptămână vine, trece, nu rămâne mare lucru. Cu două săptămâni, mai rămâne câte ceva. Pentru acest prim concert din seria celor două, m-am gândit la un program franțuzesc de la început până la sfârșit, repertorii care se abordează mai rar, respectiv uvertura 'Carnavalul roman' de Berlioz, apoi de Concertul pentru două piane și orchestră de Francis Poulenc - o lucrare extrem de rar cântată în România - și, în sfârșit, o sinteză a celor două suite din 'Arleziana' lui Georges Bizet, suita nr.1 și suita nr. 2, privită ca o suită completă în opt părți și care înlocuiește o simfonie de largi dimensiuni, întrucât lucrarea durează aproape 40 de minute cântată în felul acesta", a mărturisit maestrul Cristian Mandeal.

Biletele pentru concertul de mâine sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii și online pe iabilet.ro, filarmonicasibiu.ro sau în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Joi, 11 mai 2023, ora 19.00,, la Sala Thalia, Cristian Mandeal va conduce concertul extraordinar SUMMITUL MUZICAL EUROPEAN, dedicat Zilei Europei, cu Simfonia a IX-a în re minor, op. 125, de Ludwig van Beethoven. Concertul va fi susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alături de Corul Academic Radio dirijat de Ciprian Țuțu și soliștii: Diana Țugui - soprană, Antonela Bârnat - mezzo-soprană, Florin Guzgă - tenor, Balla Sándor - bariton.

Biletele pentru concertul din 11 mai se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii și online pe iabilet.ro, filarmonicasibiu.ro sau în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App, la prețul de 100 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Alte sugestii

Concursul - Festival "Carl Filtsch" și-a desemnat câștigătorii
Copiii au devenit ținte în atacul sindicatului împotriva Filarmonicii Sibiu!
Concursul-Festival Carl Filtsch 2024: Juriul a ales finaliștii
Cei mai buni tineri pianiști din lume se întrec pe scena Filarmonicii din Sibiu
Concert simfonic dedicat Zilei Americii