Primele bilete pentru Sibiu Opera Festival 2023 sunt oferite la preț promoțional

Primele bilete pentru Sibiu Opera Festival 2023 sunt oferite la preț promoțional


Filarmonica de Stat Sibiu a pus în vânzare biletele pentru Gala de Operă și spectacolul de balet "Giselle" din cadrul Sibiu Opera Festival 2023. Până la 1 octombrie, biletele pot fi achiziționate la prețuri reduse.
 
Cea de a XXII-a ediție a festivalului care transformă Sibiul în capitala operei din România va fi organizată de Filarmonica de Stat Sibiu în perioada 1-13 octombrie 2023, cu sprijinul generos al Consiliului Județean Sibiu și al Primăriei municipiului Sibiu, care cofinanțează proiectul prin Agenda Culturală.
 
Vineri, 6 octombrie 2023, de la ora 19.00, la Sala Thalia va avea loc Gala Sibiu Opera Festival, un prilej de afirmare pentru tinerii absolvenți ai masterclass-ului de canto din cadrul festivalului, coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan. „Tinerele voci participă la cursuri de măiestrie sub îndrumarea unor soliști de top și au apoi șansa de a urca pentru prima dată pe scenă alături de o orchestră profesionistă. În cadrul Galei de Operă, prin votul juriului și al publicului, va fi desemnată cea mai bună voce, iar câștigătorul sau câștigătoarea devine vedeta Concertului de Crăciun al Filarmonicii Sibiu”, a precizat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de Vasilis Alevizos, laureat al Concursului Internațional de Dirijat Ionel Perlea” 2023, iar pe scenă vor evolua și dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu. Amfitrionul serii va fi Cătălin Sava, muzicolog și jurnalist cultural.

Biletele pentru Gala Sibiu Opera Festival sunt disponibile pe www.iabilet.ro la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Un alt eveniment important din programul festivalului este spectacolul de balet în două acte “Giselle”, pe un libret de Theophile Gautier şi Jules Henri Saint-Georges, o producție a Operei Naţionale Române Timişoara (ONRT). “Giselle” (1841) este cea mai cunoscută și cea mai importantă lucrare a compozitorului romantic francez Adolphe Charles Adam.

Spectacolul se va juca marți, 10 octombrie 2023, ora 19.00, la Centrul Cultural “Ion Besoiu“ Sibiu.

Ovidiu Matei Iancu semnează regia și coregrafia, asistat de Alin Radu și Manuela Ardelean. „Spectacolul care îmi este cel mai drag este «Giselle». Mi-a rămas în suflet, încă de când am debutat. Voi și dansa rolul principal, ceea ce este o bucurie imensă. Iubesc tot ce se întâmplă în acest spectacol, sentimentele de dragoste și durere. Poate că pentru unii va părea straniu când spun că iubesc durerea respectivă, dar este un sentiment pe care nu ai ocazia să-l trăiești altfel, e nepământean”, a mărturisit regizorul.

Scenografia îi aparține Adrianei Urmuzescu. „Baletul «Giselle» a fost creat în epoca romantică, motiv pentru care în poveste se regăsesc tema trădării, a dragostei, conexiunea spirituală între viață și moarte, intersectarea realității cu supranaturalul. Culorile peisajul zugrăvit în satul de la poalele munților le-am folosit și la costumele țărănești din primul act al baletului. În contrast, în actul II, în lumea misterioasă a spiritelor, creionată de această dată în tonuri sumbre, am ales să evidențiez doar albul costumelor regăsite într-o atmosferă rece aflată în lumina strălucitoare a lunii”, a explicat Adriana Urmuzescu.

Până duminică, 1 octombrie, biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pe www.iabilet.ro sau la casa de bilete a Filarmonicii, iar începând cu data de 2 octombrie, biletele vor fi comercializate la prețul de 80 lei.
 
Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din țară - București, Cluj-Napoca, Timișoara -, soliștii Operei Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App.

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!