“Povestea soldatului” la Sibiu

“Povestea soldatului” la Sibiu


Asociația tribul artistic, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, invită publicul, joi, 30 noiembrie, la spectacolul “Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski.Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

În perioada 26-30 noiembrie, “Povestea soldatului” poate fi audiată în cinci localități din țară, oferind o incursiune fascinantă într-o lume de basm, care reflectă însă realitatea vremurilor în care trăim. Pe scenele din Dumbrăvița, Faber, Reșița, Arad și Sibiu urcă Violeta Oșorhean (vioara I), Andrei Văleanu (clarinet), Radu Țaga (fagot), Andrei Candrianu (trompetă), Bogdan Dijmărescu (trombon), Szekeres Ferencz (percuție), Sánta Csaba (contrabas) sub bagheta dirijorului Zaharia Radu, alături de naratorul Boris Gaza.

Spectacolul de la Sibiu va avea loc joi, 30 noiembrie, ora 19.00, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii sau pe www.iabilet.ro, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Turneul „Povestea soldatului” este implementat de Asociația tribul artistic și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:
Bilete

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!