Poveste de dragoste sub covor de stele cu Ansamblul Musica Viva

Poveste de dragoste sub covor de stele cu Ansamblul Musica Viva


"Mon Amour, Amore Mio!" se intitulează concertul pe care Ansamblul Musica Viva
îl va susține marți, 1 august, de la ora 21.00, pe Acoperișul Filarmonicii Sibiu.

Programul serii cuprinde "Două Interludii" de Jacques Ibert, şuvoaie de ape dătătoare de limpezime, urmate de "Introducere şi Balet" de Ermanno Wolf-Ferrari, o poveste de dragoste între două personaje romantice, tragice şi comice în acelaşi timp. Din lumea circului, ne îndreptăm către cea mai frumoasă muzică impresionistă, cea a "Trio"-ului de Claude Debussy, un monument închinat dragostei pasionale, încheind apoi cu o scenă de film italienesc, plină de repeziciuni, de întorsături comice, de încurcături, imaginate de Nino Rota în al său "Trio".

"Povestea noastră sonoră se adresează vouă, celor care iubiţi şi vă îndrăgostiţi, indiferent de vârstă, sub boltele parfumate ale parcurilor, lângă apele curgătoare ale izvoarelor, în armoniile sofisticate ale muzicii franţuzeşti şi în fierbinţeala celei italiene. Un şuvoi de pasiuni, de capricii, de cochetării şi de voie bună se va revărsa pe Acoperişul Filarmonicii din Sibiu, cu personaje dintre cele mai colorate, din lumea circului, a filmului italian, a boemei pariziene şi din legendele nimfelor", anunță pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu şi violoncelistul Florin Mitrea, membrii ansamblului Musica Viva.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), la casa de bilete a Filarmonicii și pe iabilet.ro.

Proiectul „Concerte pe Acoperiș” este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023. Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Academia ICon Arts, Autoklass – partener de mobilitate, Eco Zen Boutique.
 
***
 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!