Pe 9 Mai, vino să te vaccinezi la Summit-ul Muzical de la Filarmonica de Stat Sibiu


Text

Comunicat de presă
5 mai 2021

Sibiul pune umărul pentru Europa

Pe 9 Mai, vino să te vaccinezi la Summit-ul Muzical de la Filarmonica de Stat Sibiu

Ți-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac granițele să dispară, așa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populație se vaccinează contra COVID - 19. Deocamdată Județul Sibiu are 21.8 % din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Deși ocupăm un onorabil loc 5 în țară, știm că mulți dintre noi mai trebuie să se vaccineze până când restricțiile vor putea fi eliminate. Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 și 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricții, oriunde în lume. Vei avea parte de o experiență inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai Sibiului. 

Peste 10 instituții publice și artistice din Județ și-au unit eforturile pentru Summit-ul Muzical al Vaccinării, un eveniment care și-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR. Persoanele care doresc să se vaccineze cu Doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, doar pe bază de buletin, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele două spitale sibiene și Crucea Roșie Sibiu au mobilizat un număr de 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roșie 2 medici și 4 asistenți.  Dozele de vaccin sunt puse la dispoziție de Direcția Sanitară Sibiu. În deschiderea evenimentului, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeș, va lua cuvântul doamna profesor universitar doctor Simina Florescu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfășura în aer liber pe Esplanada Sălii Thalia:
 
 9.30 Cuvânt de deschidere
10.00 Teatrul de Balet Sibiu
11.00 Academia Forțelor Terestre
12.00 Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu
13.00 Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”
14.00 Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu
15.00 Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (actori: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad)
17.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
19.00 Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului
20.00 Recital Radu Nechifor
21.00 Încheierea evenimentului  

Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului se metamorfozează și devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. La invitația Filarmonicii Sibiu cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei. Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural European și, totodată reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar.  
 
Mulțumesc tuturor artiștilor și cadrelor sanitare care au răspuns invitației noastre și își dedică ziua de duminică 9 Mai pentru revenirea la normal cât mai curând. Mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale care ni s-au alăturat. Consiliul Județean Sibiu derulează o campanie mai largă de promovare a vaccinării, care va continua și în perioada următoare în special în mediul rural. De Ziua Europei, Sibiul pune umărul pentru revenirea la normal pe bătrânul continent European. Numai uniți putem reuși să depășim efectele pandemiei” declară Daniela Cîmpean Președinta Consiliului Județean Sibiu.
 
Autoritățile sunt pregătite cu 500 doze de vaccin pentru echipele mobile din cadrul evenimentului, care pot fi la nevoie suplimentate.
 
Organizatori:
·         Consiliul Județean Sibiu 
·         Filarmonica de Stat Sibiu
·         Crucea Roșie Sibiu
·         Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
·         Spitalul CFR

Parteneri:
·         Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”
·         Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul Junii Sibiului”
·         Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”
·         Teatrul Național ”Radu Stanca”
·         Teatrul de Balet Sibiu
·         Hotel Împăratul Romanilor
·         Radu Nechifor Panflute
·         Asociația ”Positive Life”
·         Pardon Café&Restaurant
·         Academia de voluntari

Alte sugestii

"Paganini al contrabasului", celebrat la Sibiu
Peste 300 de persoane s-au vaccinat, în acest weekend, la Sala Thalia
Valori muzicale românești, într-un recital de zile mari
Îndrăgitul Grigore Leșe cântă de 1 Decembrie cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Cristian Spătaru dirijează la Sibiu prima piesă clasică pe care a ascultat-o în copilărie!