Masterclass de corn cu Laurens Woudenberg


Filarmonica de Stat Sibiu organizează, vineri, 21 octombrie 2022, un masterclass de corn.

  • Cursul de măiestrie va fi susținut de Laurens Woudenberg, cornist principal la Concertgebouworkest - Amsterdam. Cursul va fi structurat în două sesiuni comune, vineri, 21 octombrie 2022, între orele 10.00-13.00, respectiv 16.00-19.00.
  • Cursul se adresează muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 50 ani. 
  • Înscrierile și solicitările de informații suplimentare se fac până joi, 20 octombrie 2022, ora 14.00, la office@filarmonicasibiu.ro
  • Taxă de participare:
    • 300 lei - participanți activi (acces la discuții, întrebări, dialog cu profesorul și interpretare instrumentală)
    • 150 lei - participanți pasivi (auditori)
  • Taxa se va achita anticipat în contul bancar RO47TREZ57621G365000XXXX. La detaliile plății se va menționa: "taxă participare masterclass corn".
  • Nu se asigură transport, cazare sau masă. La cerere, Filarmonica poate facilita cursanților obținerea de tarife avantajoase pentru cazare la Hotel "Împăratul Romanilor".

Laurens Woudenberg și-a început cariera la Orchestra Filarmonicii din Arnhem, unde a fost șeful partidei de corn timp de șase ani, ulterior alăturându-se Orchestrei Regale Concertgebouw (RCO).
A studiat în orașul natal, Haga, la Conservatorul Regal, cu Hans Dullaert și Herman Jeurissen. De asemenea, a luat lecții de corn cu Teunis van der Zwart și alte personalități ale pedagogiei muzicale.
În ipostază solistică, a cântat cu numeroase orchestre în țara natală și nu numai. În 2016, a debutat ca solist alături de Concertgebouworkest interpretând Concertul nr. 2 pentru corn și orchestră de W.A. Mozart, sub bagheta maestrului Franz Welser-Möst.
În 2019, a interpretat Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră al lui Mozart, la Rijksmuseum, în fața celebrului tablou "Rondul de noapte" semnat de Rembrandt, pe un instrument cu mare valoare istorică, datat în jurul anului 1840, aflat în colecția muzeului.
Woudenberg face parte din ansamblul de alamă și cvintetul de alamă al Orchestrei Regale Concertgebouw și cântă regulat alături de colegii săi din Camerata RCO și RCOctet. Împreună cu aceste ansambluri, a înregistrat discuri și a efectuat turnee în Europa și Asia.
Susține o activitate pedagogică remarcabilă în cadrul Conservatorului din Amsterdam și organizează cursuri de măiestrie în țara de origine și în străinătate.
Laurens cântă la un instrument construit special pentru el de către Klaus Fehr, oferit de Fundația Concertgebouworkest.

Alte sugestii

Concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a României, cu lucrări în premieră mondială!
«City Break» este tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Biletele s-au pus în vânzare pentru destinația: 2023
Cristian Lupeș, invitat la „Vorba de cultură”
Consiliul Județean Sibiu invită sibienii la evenimentele organizate de Ziua Națională a României
Concerte educative de succes