La 42 de ani, aleargă 42 de kilometri în scop caritabil!


Colegul nostru, percuționistul Andrei Marcovici, va participa la Maratonul Internațional Sibiu pentru a susține inițiativa "WeHelp Săcel - Educație prin muzică!" a Asociației WeHelp!

"Am ales ca la vârsta de 42 de ani să alerg pentru prima oară un maraton. În acest an, ca de fiecare dată alături de Asociația WeHelp!, doresc să strâng bani pentru a achiziționa instrumente muzicale pentru Școala Săcel, urmând ca apoi, alături de colegi de-ai mei, să-i învățăm pe elevi să cânte la ele. Dacă eu pot să termin 42 de kilometri, cu siguranță puteți și voi să mă susțineți pentru a face muzică alături de copilași", este mesajul lui Andrei.

Asociația WeHelp! urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună. Copiii primesc suport moral și educațional, îndrumare pentru o viață decentă și training-uri în diferite domenii.
"Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să trezim interesul copiilor de a nu abandona școala și de a studia un instrument, lucru care reprezintă o alternativă în alegerea unei cariere. O parte din elevii școlii din Săcel sunt de etnie romă și își doresc să studieze muzica, deoarece sunt talentați și ar avea șansa la o viitoare meserie.
În mod tradițional muzica a făcut parte din viața minorității rome și istoric vorbind, a fost una dintre puținele modalități prin care au fost remarcați în societate. Studierea unui instrument muzical începând de la o vârstă fragedă conduce către o bună dezvoltare a personalității umane. De asemenea, aceștia beneficiază de un antrenament excelent al creierului, activitatea fiind și o metoda terapeutică. Studiind muzica, copiii își dezvoltă capacitățile matematice. Prin memorarea notelor muzicale, a clapelor și numărarea ritmului, aceștia își formează o gândire largă. Anumite studii au evidențiat faptul că studenții de la facultățile de artă obțin performanțe mai bune la materiile științelor exacte, comparativ cu cei care nu întreprind activități muzicale sau artistice", au explicat reprezentanții asociației.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment de alergare filantropic din țară. Ediția de anul acesta se va desfășura în zilele de 4 și 5 iunie și sprijină 34 de proiecte.

Alte sugestii

Filarmonica Sibiu sărbătorește creația compozitorului Valentin Gheorghiu
Răzvan Suma revine la Filarmonica Sibiu
Creația artistică românească contemporană, promovată printr-un recital al Cvartetului Gaudeamus
Anunț important pentru posesorii de bilete la concertul educativ "Prințesa și balaurul"
Proiectul ARCADE și-a desemnat câștigătorii apelului pentru compozitori și dirijori