Îndrăgitul Grigore Leșe cântă de 1 Decembrie cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu


Surpriza concertului simfonic de Ziua Națională a României va fi prezența pe scena Sălii Thalia a unui interpret de muzică tradițională românească pe care sibienii se vor bucura, cu sigurață, să îl revadă.

Este vorba despre Grigore Leșe, pe care vă invităm să-l ascultați miercuri, 1 Decembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Sibiu. Alături de Grigore Leșe și de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, ne vom bucura de participarea Corului Facultății de Muzică Religioasă din Sibiu, condus de Dan Alexandru Streza, și a soliștilor Sorin Petrescu - pian și Doru Roman - percuție. La pupitru se va afla maestrul Constantin Grigore.
Muzicienii au pregătit un repertoriu care vă va surprinde cu ritmuri și armonii de altădată, dar mai ales creații românești noi: Grigoraș Dinicu - „Hora Staccato” (orchestrație: Sorin Petrescu), George Enescu - „Eu mă duc, codrul rămâne”, Vlad Burlea - fantezia „Coasa”, Dan Dediu - „Hora Mărțișor”, Irina Odăgescu - „De dor și de voie bună” „Violeta Dinescu - „Ecouri pentru Contraste”.
Biletele pentru concertul de Ziua Națională pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii sau de pe iabilet.ro, la prețul de 100 lei.

 
***

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă întrea 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusulSARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu 

Alte sugestii

O mie de elevi din Sibiu și Cisnădie au participat la primele concerte educative din anul școlar 2022/2023
Filarmonica de Stat Sibiu pune în vânzare pachete de bilete pentru primul trimestru al noii stagiuni
Antonia Beteag și Andrei Manea vor fi vedetele Concertului de Crăciun de la Sibiu
Noul suveran britanic, un prieten al Filarmonicii de Stat Sibiu
Programul zilei de 7 septembrie la Sibiu Opera Festival