Debut fulminant de stagiune


Primul concert simfonic al stagiunii 2022/2023 "EChO" a fost sold-out, aseară, la Filarmonica de Stat Sibiu.

Peste 400 de iubitori ai muzicii și-au dat întâlnire la Sala Thalia, unde orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului principal Tiberiu Soare și alături de solistul olandez Laurens Woudenberg - corn a oferit un program de excepție: Gioachino Rossini - Uvertura operei „Bărbierul din Sevilla”, Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră în Mi b major, Nikolai Rimsky-Korsakov - Suita pentru orchestră „Șeherazada” op. 3.

"Dragi colegi din Sibiu! Fiind un muzician de orchestră, ca dumneavoastră, este o mare onoare și o plăcere imensă să stau în fața orchestrei și să facem muzică împreună. Vă mulțumesc pentru căldură și ospitalitate. Mă bucur de fiecare moment în minunatul vostru oraș", a fost mesajul solistului Laurens Woudenberg.

"Ne-am bucurat de un public numeros și călduros la primul concert al noii noastre stagiuni simfonice, iar aceasta ne motivează să ne străduim în continuare pentru a le dărui sibienilor un act cultural de cel mai înalt nivel. Vă așteptăm și la următoarele concerte!", transmite dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
 
Următorul concert simfonic va avea loc joi, 27 octombrie, ora 19.00, la Sala Thalia. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Peter Sommerer, iar în ipostază solistică o vom asculta pe pianista Oana Csiky.

*** 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. 
--- 

Alte sugestii

Filarmonica de Stat Sibiu îl omagiază pe compozitorul César Franck
Concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a României, cu lucrări în premieră mondială!
«City Break» este tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Biletele s-au pus în vânzare pentru destinația: 2023
Cristian Lupeș, invitat la „Vorba de cultură”
Consiliul Județean Sibiu invită sibienii la evenimentele organizate de Ziua Națională a României