Concerte educative de succes

Concerte educative de succes


Tromba Felix, ansamblul de alamă al Filarmonicii de Stat Sibiu, a susținut astăzi trei concerte educative în cadrul proiectului "Descoperă Muzica", pentru copiii de la Școala Gimnazială nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială "Radu Selejan" Sibiu și Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu.

Cvintetul format din Medve Sándor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) și Gheorghe Simion Ianța (tubă) a prezentat lucrări din repertoriul clasic, precum Concertul pentru trompetă în Mi bemol major de Johann Baptist Georg Neruda sau "Album pentru tineri" de P.I. Ceaikovski, dar și piese celebre din filme sau desene animate ("Albă ca Zăpada", "Cartea junglei", "Pantera Roz", "Cocoșatul de la Notre Dame", "Frumoasa și Bestia" etc.).

Evenimentul muzical s-a bucurat de participarea unui număr de aproape 750 de spectatori.

"Dragi prieteni, știm cu toții cât de importantă este muzica pentru a da viață desenelor animate sau filmelor preferate. Sperăm că v-am stârnit interesul să explorați minunata lume a muzicii. Pentru noi, întâlnirea de astăzi a fost o adevărată bucurie, mai ales că ne-a amintit de propria noastră copilărie. Vă așteptăm cu mare drag și la următoarele concerte!" au spus artiștii.

Concertele educative și atelierele muzicale de la Filarmonica de Stat Sibiu se desfășoară sub auspiciile proiectului „Descoperă Muzica“, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

În cadrul aceluiași proiect, la Filarmonica de Stat Sibiu vor avea loc, pe 9 decembrie, ateliere de percuție susținute de Andrei Marcovici, Alexandru Crăciun și Mia Popescu. Înscrierile se pot face la telefon 0735-566.486.

***
Acțiunile Filarmonicii sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

Concursul - Festival "Carl Filtsch" și-a desemnat câștigătorii
Copiii au devenit ținte în atacul sindicatului împotriva Filarmonicii Sibiu!
Concursul-Festival Carl Filtsch 2024: Juriul a ales finaliștii
Cei mai buni tineri pianiști din lume se întrec pe scena Filarmonicii din Sibiu
Concert simfonic dedicat Zilei Americii