Aducem muzica în școli!

Aducem muzica în școli!


Filarmonica de Stat Sibiu a reluat concertele educative în unitățile de învățământ.

Aproape 100 de copii de la Liceul de Artă din Sibiu au participat, astăzi, la o altfel de lecție de muzică, susținută de Ileana Rotaru, harpista Filarmonicii de Stat Sibiu. Mâine, proiectul continuă la Liceul Teoretic „Constantin Noica“, tot cu recitaluri de harpă, iar de săptămâna viitoare instrumentul-vedetă va fi pianul. 

„Cu sunetul său de neegalat, capacitatea de a transmite sunetele naturii, de a creiona imagini fermecate în imaginația omului, harpa, poate ca nici un alt instrument, a inspirat nu numai compozitori, ci și poeți, pictori sau sculptori de-a lungul istoriei. Harpa, un instrument minunat ca formă și sonoritate, având un sunet cald și calm, este o cale magică și lină pentru a face copiii să se bucure de muzică“, explică Ileana Rotaru, artist instrumentist harpă. 

Ileana Rotaru a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani, urmând cursuri de pian. La 12 ani a continuat studiul muzicii cu harpa, la Colegiul Național „Dinu Lipatti“ București. A urmat Conservatorul din București, la clasa prof. Ion-Ivan Roncea, apoi master în Franța, regiunea Bretania, unde s-a perfecționat și în studiul harpei celtice. A participat la numeroase masterclass-uri, atât în țară, cât și în străinătate: Franța, Germania, Bulgaria, cu profesori ca: Sylvain Blassel, Eveline Gaspart, Milena Stanisik, Denitsa Dimitrova și alții. A activat ca profesoară principală de harpă la Colegiul „Dinu Lipatti“ București și a colaborat cu numeroase orchestre din țară, atât solo, cât și în cadrul orchestrei. 

Participarea elevilor la concertele educative se face în baza biletelor în valoare de 10 lei. Pentru programări, reprezentanții școlilor pot suna la telefon 0735-566.486. 

*** 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. 
--- 

Alte sugestii

Concert la Palatul Brukenthal
Concert simfonic și concert educativ dirijate de Ciprian Marinescu la Sibiu
Marc Coppey, dirijor și solist al concertului de joi
Muzica merge mai departe!
Două concerte și o singură grevă