Recital Adela Liculescu

Recital Adela Liculescu


Bilete:

30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:

Strada General Magheru 1-3, Sibiu 550185, Romania

Dates And Hours:

Despre

Recital de pian
ADELA LICULESCU (Austria)
Forumul German Sibiu - Sala Oglinzilor

asCULTă:
  • Ludwig van Beethoven - Sonata pentru pian nr. 23 în f minor op. 57, "Appassionata"
  • George Enescu - Suita pentru pian nr. 2 op. 10 
  • Franz Liszt - Rapsodia ungară nr. 2
Laureată a Concursului Enescu 2021, Adela Liculescu a început studiul pianului la vârsta de patru ani. A absolvit studiile de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena și a avut parte și de o pregătire suplimentară în compoziție, teorie și dirijat la aceeași universitate. În prezent este doctorandă  la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Mentorii ei principali pe parcursul studiilor sunt Milana Chernyavska, Avedis Kouyomdjian, Martin Hughes, Stefan Mendl și Mihai Ungureanu. Pe lângă aceasta, a participat la diferite cursuri de perfecționare cu muzicieni precum Arie Vardi, Thomas Adès, Bernd Goetzke sau Mikhail Voskresenksy.
 
Adela Liculescu a câștigat numeroase concursuri. În mai 2021 a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional George Enescu de la București, unde a interpretat în etapa finală Concertul 1 de Tchaikovsky cu Orchestra Filarmonicii din București și dirijorul John Axelrod la Ateneul Român. A câștigat premiul 1 la concursul Prix du Piano de la Berna în 2018. În septembrie 2017 a câștigat într-un interval de două săptămâni premiul 1 la ambele concursuri Brahms existente în lume (Pörtschach, Austria și Detmold, Germania). La Pörtschach a câștigat de asemenea și Marele Premiu al Publicului, acordat la concertul de gală unuia dintre câștigătorii de la toate instrumentele (pian, vioară, violoncel, canto). În anul 2017 a câștigat de asemenea premiul Yamaha Austria și a câștigat concursul fundației Thyll-Dürr din Elveția. În 2015 a câștigat concursul Bösendorfer de la Viena – cu această ocazie a cântat în finală Concertul 2 de Beethoven în Teatrul Palatului Schönbrunn cu Orchestra de Cameră din Viena sub bagheta dirijorului dirijorul Stefan Vladar. 
 
Adela a cântat recitaluri și concerte la Filarmonica din Berlin, Filarmonica Gasteig din München, Filarmonica St. Petersburg, Musikverein și Konzerthaus Viena, Saint Martin-in-the-Fields Londra, Ateneul Român și Sala Radio din București și în multe alte săli de concert din Europa, Asia și America.
 
Adela se dedică cu mare interes muzicii de cameră. Este pianista cvintetului Philharmonic Five, cu membri ai Filarmonicii din Viena. Cu acest ansamblu a cântat printre altele un concert în deschiderea Festivalului de la Salzburg din 2021 și are o serie de concerte în Konzerthaus Viena. Alți parteneri de muzică de cameră cu care colaborează constant sunt Ioana Cristina Goicea și Kirill Maximov (vioară).  A colaborat des în ansamluri de muzică de cameră, de la duo până la sextet, cu muzicieni precum Alexander Sitkovetsky, Barnabás Kelemen, Albena Danailova, Maxim Rysanov, Maria Kliegel, Reinhard Latzko, Boris Andrianov, László Fenyö și Andrei Ioniță. 
 
În anul 2016 i-a fost acordat Premiul „Studentul Anului în categoria Arte“ la Gala Ligii Studenților Români în Străinătate, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București. 
În anul 2020 i-a fost acordat Premiul „Celebrându-l pe Beethoven“ la Gala Premiilor Radio România Cultural. 
Adela a fost bursieră a Academiei de Muzică din Liechtenstein, a fundației elvețiene Thyll-Dürr, a Tokyo Foundation și a Societății Beethoven din Viena.
Adela Liculescu este artist oficial Bösendorfer.