Paolo Profeti European Collective

Paolo Profeti European Collective


Bilete:

30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Data și ora:

Despre

Jazz de Ziua Europei! Formația italiană Paolo Profeti European Collective deschide Summitul Muzical European 2023, pe 7 mai, la Sala Thalia. Vă invităm să descoperiți un sound absolut modern, inspirat din genuri de la rock la progressive, dar păstrând matricele și rădăcinile jazzistice.

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

PAOLO PROFETI EUROPEAN COLLECTIVE

  • Paolo Profeti: alto sax, flaut, compoziții, aranjament
  • Siegmar Brecher: clarinet bas
  • Michele Bonifati: chitară electrică
  • Giacomo Papetti: bas
  • Alessandro Rossi: tobe

Cvintetul s-a născut acum mai bine de 8 ani, din ideea lui Paolo Profeti, saxofonist și compozitor născut la Milano și transferat la București, unde locuiește deja de 10 ani. Aici a luat naștere al său ’European Collective, formație prin definiție internațională, care reunește renumiți muzicieni din noua generație a Jazz-ului italian precum și european.

După debutul cu Waiting for Bucharest (Fiver House Records, 2015) și Glide (UR Records, 2019), Colectivul va înregistra în luna mai 2023 cel de-al treilea album „Peer Out”, centrat pe tema luptei contra totalitarismului în diversele sale forme, vechi și noi, economice, sociale sau rasiale.

Colectivul a participat la cele mai importante festivaluri Jazz din România (JazzTM 2017 – Main stage,  Jazz Cave Festival, Artist in Residence, Transilvania Jazz Festival, Green Hours Jazz Festival, TIFF Festival, Smida Jazz Festival) și a concertat în Italia, Germania, Norvegia, Finlandia și Turcia.
 
Paolo Profeti a absolvit cu punctaj maxim Conservatorul "G. Verdi" din Milano, studiind cu Tino Tracanna și Daniele Comoglio. A terminat și Accademia Internazionale della Musica di Milano, sub conducerea lui Mauro Negri și Giulio Visibelli. A studiat cu saxofoniști de calibru precum: Jesse Davis, Billy Harper, Larry Schneider, Jean Charles Richard, Rosario Giuliani, Gaetano Partipilo etc. Are la activ peste zece albume ca sideman, este șeful partidei de saxofoane și lead alto al Big Band Radio România și cadru didactic asociat al Universității Naționale de Muzică din București.

***
 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Fotografii