Concert simfonic

Concert simfonic


Bilete:

40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Data și ora:

Despre

Joi, 19 ianuarie 2023, ora 19.00
Sala Thalia
CONCERT SIMFONIC

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Tiberiu Soare
Solist: Octavian Lup - violoncel 

asCULTă:
  • Robert Schumann: Concert pentru violoncel în La minor, Op. 129
  • Antonin Dvořak: Simfonia a VIII-a Op. 88

***

Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generației sale, laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, care a concertat pe patru continente alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice.
În 2013, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa profesor Marin Cazacu, continuându-și studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Roland Pidoux și pe Xavier Phillips. De asemenea, s-a perfecționat la renumita „Kronberg Academy” din Germania, unde a fost îndrumat de violonceliștii Frans Helmerson și Gary Hoffman. La începutul anului 2019, obține titlul de Doctor în Muzică de la Universitatea Națională de Muzică din București.
A cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România. Dintre scenele internaționale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. A colaborat cu nume importante din lumea muzicii precum Pinchas Zukerman, Cristian Măcelaru, Cvartetul Belcea sau David Garett.
Începând cu 2019, este violoncelist în Orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea sa solistică. Octavian este deosebit de implicat și în latura pedagogică, oferindu-și experiența și cunoștințele noii generații de muzicieni, prin cursurile de măiestrie pe care le susține. Elevii și studenții săi sunt recunoscuți deja la nivel internațional, reprezentând România cu cinste. De asemenea, este atras de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei „New Hope”.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.