Gală de Balet

Gală de Balet


Bilete:

40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:

nr. 1, Strada Emil Cioran 3, Sibiu 550025, Romania

Data și ora:

Despre

Vineri, 9 septembrie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural "Ion Besoiu"

Gală de Balet

Cu participarea corpului de balet al Operei Naționale București!

Tango. Radio & Juliet

Durata: 2h
Premieră: 12 decembrie 2010 | Premiera mondială „Tango”: 1998, la Opera din Maribor, Slovenia; „Radio and Juliet”: 2005, la Opera din Maribor, Slovenia

Tango. Radio and Juliet este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată pentru prima dată, sub titlul „Tango”, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) – unde artistul conduce astăzi compania de balet a instituției – cea de-a doua coregrafie, „Radio and Juliet”, a văzut lumina scenei tot la Maribor, în 2005.
Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Partea I. TANGO
Blind Tango *
Alina Arteni – Valentin Stoica
Tango Fatal * Mihaela Soare - Robert Enache
Tango Timid * Greta Niță – Stefano Nappo
Ansamblu fete * Raluca Ciocoiu, Isabela Măciucă, Rachel Gil, Gloria Barbu, Adina Manda
Ansamblu băieți * Răzvan Cacoveanu, Cristian Şuşu (debut), Ionuț Diniță
Asistent rep: Alexandra Gavrilescu, Valentin Stoica

Partea a II-a. RADIO & JULIET
Juliet *
Cristina Dijmaru
Bărbații * Bogdan Cănilă, Robert Enache, Gigel Ungureanu, Alexander Plesis, Egoitz Segura, Valentin Stoica, Stefano Nappo
Asistent rep: Bianca Fota, Virgil Ciocoiu 

***

Sibiu Opera Festival, ediția a XXI-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Fotografii