Periplu muzical prin Europa


Cel mai amplu turneu din istoria Filarmonicii de Stat Sibiu a început în această săptămână și se va încheia la jumătatea lunii decembrie.

45 de muzicieni de orchestră și 20 de coriști invitați participă la turneul european cu un repertoriu de muzică de film.
"După mulți ani, un prim turneu în perioadă de pandemie! Suntem și noi curioși, sunt niște țări în care nu s-a mai mers până acum, nu va fi deloc ușor, dar așteptăm ca ceea ce ne oferă turneul să compenseze și să ne vedem cu bine acasă!", ne-a mărturisit contrabasistul Valentin Desagă, înainte de plecare.
Prima întâlnire cu publicul va avea loc duminică, 7 noiembrie, la Stockholm, iar luni și marți, artiștii noștri vor cânta la Oslo. Turneul cuprinde, în total, 32 de concerte care vor fi susținute în Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca și Marea Britanie. Muzicienii se vor întoarce acasă pe 17 decembrie.

🎬 Urmăriți primele imagini aici!

"Anul acesta plin de provocări se încheie cu unul dintre cele mai importante turnee simfonice europene pe care le-a avut vreodată o orchestră din România: 32 de concerte într-o lună și jumătate. Suntem onorați că orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată de prestigioasa companie artistică Star Entertainment GmbH, cu sediul în Berlin, reprezentată în România de către dl. Mihai Constantinescu, să susțină un turneu muzical extraordinar în cele mai importante spații culturale europene. Astfel, vom fi ambasadorii Sibiului la: Stockholm, Oslo, Bergen, Skien, Stavanger, Helsinborg, Helsinki, Tampere, Turku, Pori, Linkoping, Sondenborg, Vejle, Aalborg, Le Havre, Blackpool, Hull, Hastings, Portsmouth, Croydon, Ipswich, Sheffield, Shaftesbury, York, Glasgow, Liverpool, Bath", a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
În avanpremiera turneului, duminică, 31 octombrie, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu le-a oferit sibienilor un concert vocal-simfonic de muzică de film, dirijat de maestrul Alexander Steinitz, iar spectatorii au umplut Sala Thalia până la limita spațiului impus de reglementările sanitare, pentru a se bucura de muzica filmelor preferate. Alături de instrumentiștii Filarmonicii, și-au dat concursul soliștii Johanna Krumin - soprană, Rachid Barji - tenor, interpreții de soul Portia Manyike și Linda Rheretyane.

***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---

Alte sugestii

Lansare de carte
Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști