Orga și jazz-ul - vedetele celei de-a treia zi a Festivalului Româno-American


După două zile în care ne-am bucurat de ambientul străzii Cetății, ziua de vineri, 3 iulie aduce cu sine o premieră – pentru prima dată în istoria festivalului am programat un eveniment la Biserica Franciscană din Sibiu: concertul ”Orgile României”, de la ora 19. După lăsarea serii, la ora 21, ne vom întoarce pe strada Cetății pentru a asculta jazz american și românesc cu formația Traffic Strings.

Singurul eveniment din festival care nu se desfășoară pe Esplanada Sălii Thalia este concertul din turneul ”Orgile României”. Organistul Vlad Vișenescu ne va aduce în prim plan un instrument de o complexitate și o frumusețe aparte: orga. Turneul Național „Orgile României” propune o incursiune sonoră în lumea acestui instrument, prin intermediul tânărului organist  Vlad Vișenescu  – care va interpreta lucrări din repertoriul clasic pentru orgă. Totul se va întâmpla joi, 3 iulie cu începere de la ora 19, la Biserica Franciscană din Sibiu, strada Șelarilor nr.14.  
 
Ritmurile de jazz americane cât și cele românesti sunt aranjate într-o inedită sonoritate de către Traffic Strings și vor putea fi ascultate în concertul Perpetuum Jazz, ce va avea loc vineri 3 iulie, începând cu ora 21, pe Esplanada Sălii Thalia. Într-o provocare atât pentru membrii trupei și deopotrivă pentru auditori, Perpetuum Jazz combină sonoritățile naiului și ale instrumentelor de coarde, împreună cu cele ale pianului, percuției și țambalului. 

*Intrarea la toate evenimentele din programul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
*Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Vezi program și detalii

Alte sugestii

Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști
Turneul SoNoRo Conac X „La Grande Belleza” debutează la Filarmonica de Stat Sibiu