Chitaristul argentinian Pablo Márquez, în concert la Sibiu, în debutul ediţiei aniversare a „Serilor de chitară”


Unul dintre cei mai importanţi şi apreciaţi chitarişti ai lumii, Pablo Márquez (Argentina/Elveţia), revine în România pentru ediţia a X-a a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, cu două concerte la Sibiu şi Bucureşti.

Joi, 4 noiembrie, de la ora 19, în Sala Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de maestrul Horia Andreescu, Pablo Márquez va cânta în premieră mondială „Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi doi percuţionişti, op. 174”, intitulat „Aluvión”, de Dan Dediu, unul dintre cei mai importanţi compozitori români. Scris la 38 de ani, respectiv 25 de ani, după concertele pentru chitară de Dumitru Capoianu şi Anatol Vieru, „Aluvión” va deveni cu siguranţă un punct de referinţă în peisajul muzical românesc, în care compozitori importanţi au dedicat instrumentului din ce în ce mai multe lucrări solistice şi camerale în ultimii ani.
Concertul are loc în deschiderea festivalului Minunata Muzică Nouă.

Intrarea se face doar în baza "certificatului verde COVID-19", pe baza biletelor puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se desfăşoară anul acesta la Bucureşti, Sibiu şi Braşov şi propune publicului meloman recitaluri şi concerte cu orchestra la care vor participa câţiva dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, alături de muzicieni români de certă valoare. "Două concerte cu orchestra la Sibiu şi Bucureşti, trei recitaluri solo cu invitaţi internaţionali la Bucureşti şi Braşov, două concerte de duo susţinute de muzicieni români, Gala "Bursa Kitharalogos", dedicată tinerilor chitarişti - acestea sunt evenimentele care sperăm că, în aceste timpuri dificile, vor readuce, fie live şi/sau online bucuria în sufletele publicului care urmăreşte de 10 ediţii acest proiect devenit un reper cultural în peisajul chitaristic şi muzical românesc", declară organizatorii.

  • Eveniment desfășurat sub egida Festivalului Internaţional "Serile de chitară", ediția a X-a
  • Partener principal: Asociația Culturală Kitharalogos 
  • Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment, Savarez
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Pablo Márquez (Argentina/Elveția)

Alte sugestii

Lansare de carte
Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști