Vin la Filarmonică: Romanian Ethno Jazz


Data și ora:
Bilete:
50 lei
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Cea de a treia zi a evenimentului "Vin la Filarmonică" aduce la Sibiu un proiect marca Nicolas Simion Quartet intitulat "Romanian Ethno Jazz" și lansarea albumului omonim.
Concertul de jazz contemporan din "chimnița" Sălii Thalia va fi urmat de o degustare de vinuri oferite de Crama Frauendorf.

Evenimentul are loc cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Nicolas Simion Quartet - "What A Wonderful World"
  • Antoni Donchev - pian (Sofia)
  • Jean-Baptiste Pinet - tobe (Paris)
  • Gabriel Midon - contrabas (Paris)
  • Nicolas Simion - sax (Köln)

***

Saxofonist de jazz și improvizator, compozitor și producător, Nicolas Simion a studiat clarinetul, pianul, saxofonul și flautul. Debutează în jazz la începutul anilor ’80, fondează grupul Opus 4 cu care susține un număr record de concerte în țară. După expatrierea la Viena, Nicolas Simion concertează și înregistrează cu nume importante de pe scena internațională de jazz precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep, Lee Konitz, Jancsy Körössy. Un muzician complex, cu peste 20 de albume înregistrate și distrubuite atât în Europa, cât și în SUA, Nicolas Simion înființează în 2004 casa de discuri 7Dream Records și participă intens la programele „Classic Meets Jazz”. Este laureatul premiului „Theodor Körner Förderpreis” (1995) acordat de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”. Nicolas Simion a primit WDR Jazz Preis 2015 (Germania) pentru improvizație, precum și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
La fel ca alți compozitori români contemporani, Nicolas Simion își găsește inspirația în bogatul rezervor de muzică populară tradițională românească. Având compoziții de calitate meditativă sau epică, păstrând un echilibru între liric și trepidant, Nicolas a devenit cunoscut pentru "prezența superbă pe scenă și darul său narativ ca lider." (Jazzwise).

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Fotografii

Alte sugestii

3 Iun
MARIMBA - The Journey
Concert
Începe la 17:00  |  Strada George Barițiu 5, Sibiu 550178, Romania
18 Iun
Picnic muzical în Pădurea Steinburg
Concert
Începe la 19:00  |  Padurea Steinburg, Agnita 555100, Romania
eveniment de grup
VIDEO
29 Mai
Clasic e fantastic
Începe la 14:00  |  Strada Pădurea Dumbrava nr. 16, Sibiu, Romania
Vezi mai multe evenimente