Recital cameral PlaCello | Turneul naţional UVERTURA


Data și ora:
Bilete:
30
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, unii dintre cei mai talentați violonceliști români din prezent, propun publicului o incursiune muzicală inedită, ce cuprinde aranjamente ale unora dintre cele mai faimoase uverturi. 

asCULTă:
  • M. A. Charpentier - Te Deum - Arr. Mladen Spasinovici
  • G. F. Händel - Rinaldo - Arr. Mladen Spasinovici
  • G. Rossini - Coțofana Hoață - Arr. Mladen Spasinovici
  • W. A. Mozart - Flautul fermecat - Arr. Baise Dejardin
  • P. I. Ceaikovski - Lacul lebedelor - Arr. Mladen Spasinovici
  • W. A. Mozart - Nunta lui Figaro - Arr. Douglas B. Moore
  • G. Verdi - Forța destinului - Arr. Baise Dejardin
  • G. Rossini - Bărbierul din Sevilla - Arr. Douglas B. Moore
Recitalul cameral PlaCello face parte din evenimentul "Vin la Filarmonică".

Turneul național UVERTURA se va desfășura în orașele Bacău, Reghin, Sibiu și București și propune prin repertoriul ales, transcripţii ale celor mai faimoase uverturi de Piotr Ilici Tchakovsky, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Händel şi Marc-Antoine Charpentier, în aranjamente pentru patru violoncele.
 
Ansamblul PlaCello și Proiectul UVERTURA au apărut la inițiativa violoncelistului Răzvan Suma în anul 2019. Turneul național UVERTURA este organizat de Asociația Culturală PlaCello, care fost înființată în anul 2020 cu obiectivul de a ajuta la dezvoltarea nivelului artistic muzical în România prin organizarea de concerte, turnee și masterclass-uri. Proiectele Asociației Culturale PlaCello se adresează unui public de toate vârstele și stabilesc noi moduri de comunicare și interacțiune umană, promovând muzica de cea mai bună calitate - clasică sau fusion - pe scenele naționale și internaționale.
 
Cu un repertoriu variat și accesibil pentru public, Ansamblul PlaCello interpretează repertorii clasice și muzică de divertisment în formulă de două până la șase violoncele. În 2021 Ansamblul PlaCello a avut deosebita plăcere să concerteze alături de Blaise Déjardin, violoncelist și aranjator al Boston Cello Quartet, unul dintre cele mai renumite cvartete de violoncele din lume. Până în prezent, Ansamblul PlaCello a susținut concerte în cadrul unor renumite festivaluri (ICon Arts, Vară Magică, ArtSafari 2020, Poezie și Muzică din Bistrița), au fost invitați la filarmonici din România (Filarmonicile din Satu Mare, Brașov și Sibiu) dar și în străinătate (Grecia – Salonic Megaron Music Festival și Vietnam – Cello Fundamento), au concertat pe scene virtuale/online (TAMTAM, ICR New York, Propatria) și au participat la proiectul educațional Pavilion Muzical din Timișoara 2021.

Organizator: Asociația Culturală PlaCello
Coproducător: Radio România 
Parteneri: Asociația Artiștilor Lutieri din România, ELSACO, Cai de Vis, Motif Hub, Vestra, UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Universitatea Națională de Muzică București, Opera Națională București, Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti, MiniCellos. 
Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Orchestrele și Corurile Radio, Cover stories.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibi

Fotografii

Alte sugestii

3 Iun
MARIMBA - The Journey
Concert
Începe la 17:00  |  Strada George Barițiu 5, Sibiu 550178, Romania
18 Iun
Picnic muzical în Pădurea Steinburg
Concert
Începe la 19:00  |  Padurea Steinburg, Agnita 555100, Romania
eveniment de grup
VIDEO
29 Mai
Clasic e fantastic
Începe la 14:00  |  Strada Pădurea Dumbrava nr. 16, Sibiu, Romania
Vezi mai multe evenimente