Recital Yuja Wang & Mahler Chamber Orchestra la Festivalul Enescu la Sibiu

Eveniment găzduit

Data și ora:
Bilete:
150 - 170 ron
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Festivalul Enescu la Sibiu prezintă recitalul extraordinar susținut de Mahler Chamber Orchestra, celebrul ansamblu internațional multi-premiat cu "Grammy" și Yuja Wang, una dintre pianistele de văzut într-o viață..
Atentie! Bilete presale sunt disponibile doar pana la data de 6 august!

Yuja Wang este pianista-minune, apreciată de critici ca având o tehnică aproape supra-omenească, O vom asculta și noi în septembrie, în cadrul unui recital spectaculos susținut alături de Mahler Chamber Orchestra. Declarată „Tânărul artist al anului 2017” în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Echo Klassik, este foarte apreciată de critici pentru coloristica și profunzimea interpretării, fiind descrisă în nenumărate rânduri ca „unul dintre cei mai talentați, captivanți și chiar fascinanți artiști de pe scena mondială în acest moment” (HuffPost). La Sibiu va miza tocmai pe atuurile ei, puse în valoare de programul cu greutate: Haydn, Janáček, Stravinsky și Shostakovich.

 

Mahler Chamber Orchestra este unul dintre cele mai apreciate ansambluri pe plan mondial, înființat în 1997. De atunci funcționează ca un colectiv nomad format din 54 de muzicieni din 20 de țări, care se unesc pentru tururi în întreaga lume. În ultimii ani au participat la realizarea producției de operă Written on Skin, lansată la Festivalul d’Aix en Provence sub bagheta compozitorului George Benjamin. Au câștigat premii importante de-a lungul timpului, inclusiv un premiu Beethoven Journey cu pianistul Leif OveAndsnes și unul "Diapason d’Or".Orchestra va face un popas și în Sibiu, în toamnă, când vor reuși să surprindă prin versatilitate și dinamism la nivelul interpretării.

 

Program:

Haydn - Simfonia nr. 31 în re major

Janáček - Capriccio pentru mâna stângă și ansamblu de suflători

Stravinski  - Octet pentru suflători

Șostakovici  - Concertul nr. 2 în fa major pentru pian și orchestră op. 102

_____ 

 

Reguli de participare:

- Accesul copiilor cu vârstă cuprinsă între 0 și 7 ani este strict interzis.

- Conform normelor în vigoare la acest moment, desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

- Este permis accesul în incinta evenimentului doar a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

○        sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare  ( pentru a vă ușura accesul la festival, recomandăm să descărcați certificatul dumneavoastră de vaccinare, printr-o simplă generare de  pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/ ) ;

○        prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

○        prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

○        se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

- Minorii până în 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

- Bilete cu 20% reducere pentru elevi, studenți și pensionari se vor vinde fizic la intrarea în sală, în ziua concertului, prin prezentarea documentelor justificative, în limita locurilor disponibile.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.