Recital "DOAMNELE MUZICII"

Concert cameral

Data și ora:
Bilete:
30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Între 28 februarie și 9 martie, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga susțin un turneu de recitaluri camerale sub titlul „DOAMNELE MUZICII” - o serie de evenimente menite a celebra prezența feminină în muzica românească și universală.

Astfel, pentru a marca această perioadă festivă de început al primăverii, cei doi muzicieni propun publicului un concept original, care evidențiază valoarea creației feminine din cultura română, precum și rolul major pe care faimoase modele ori persoaneje feminine l-au avut în generarea unor capodopere din cultura universală.
Repertoriul astfel conceput va oferi publicului ocazia de a se bucura de frumusețea sonorităților imaginate de Felicia Donceanu, Carmen Petra Basacopol, Violeta Dinescu, Mihaela Vosganian, Hilda Jerea sau Liana Alexandra, dar și prilejul de a se întâlni cu personaje legendare precum Carmen, din opera lui Georges Bizet, Thaïs, din creația omonimă a lui Jules Massenet, ori Amenaide, în viziunea variațiunilor create de Niccolò Paganini după muzica lui Rossini.
 
Seria de recitaluri ajunge pe 9 martie la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala "Henry Selbing".
asCULTă:
  • Felicia Donceanu – Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în re minor;
  • Niccolò Paganini – Variațiunile „I palpiti” pe teme din aria Amenaidei din opera „Tancredi” de Gioacchino Rossini;
  • Jules Massenet – „Meditație” din opera „Thaïs”;
  • Carmen Petra Basacopol – Sonata pentru vioară și pian în fa diez minor;
  • Hilda Jerea – 5 dansuri populare românești pe teme culese de Béla Bartók;
  • Pablo de Sarasate – Fantezia pe teme din opera „Carmen” de Georges Bizet.
Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga formează unul dintre cele mai de succes duo-uri din muzica românească actuală. În trei ani de colaborare, cei doi tineri muzicieni au publicat două compact discuri și au prezentat peste 170 de concerte în 10 țări de pe 3 continente și 40 de orașe din România. Au organizat mai mult de 20 de turnee și proiecte comune și au publicat în mediul virtual peste 50 de materiale, de la videoclipuri la lung metraje, toate axate pe promovarea muzicii clasice românești. În ultimii doi ani, aceste proiecte au totalizat peste 2.000.000 de vizualizări pe platformele social-media și au atras o serie de compozitori care creează lucrări special pentru cei doi muzicieni.

Proiectul DOAMNELE MUZICII este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE și are ca parteneri Postul Radio România Muzical, Institutul Cultural Român, Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Filarmonica Brașov, Filarmonica de Stat Sibiu și Direcția Județeană pentru Cultură a județului Sălaj.

***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---

Fotografii