𝐋𝐮𝐢𝐳𝐚 𝐙𝐚𝐧 & 𝐆𝐲𝐚𝐫𝐟𝐚𝐬 𝐈𝐬𝐭𝐯𝐚𝐧: 𝐇𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐲 𝐃𝐫𝐞𝐚𝐦𝐢𝐧𝐠


Data și ora:
Bilete:
30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Un omagiu adus celei care a schimbat jazz-ul pe vecie, concertul celor doi muzicieni de excepţie este dedicat memoriei lui Billie Holiday.

Deşi reticentă în a aduce în faţa publicului piesa care a scandalizat o întreagă lume, Luiza Zan, câştigătoare a numeroase premii importante şi reputată vocalistă de jazz, a decis să includă în repertoriu şi “cântecul secolului”, Strange Fruit, pentru că, aşa cum spunea fondatorul Jazz Café Society în 1939, oamenii trebuie să audă această piesă, să îi ardă pe dinăuntru.
Din program nu vor lipsi piese precum Sophisticated Lady, Don’t explain sau Body and Soul, pentru a atenua impactul provocat de o elegie pe tema violenţei rasiale.

Estetica minimalismului expresiv evocată de vocea Luizei Zan va fi pusă în valoare de câștigătorul Premiului Gábor Szabó, István Gyárfás (Gyafi), care este unul dintre cei mai apreciați chitarişti de jazz maghiari, constant câștigătorul sondajelor de popularitate ale revistei muzicale jazzma.hu. Cu trio-ul său, fondat în urmă cu 30 de ani, a lansat șase albume (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance, Old Amsterdam și Cartoon Jazz), în colaborare cu soliști precum celebrii Csaba Deseő, Fábián Juli sau saxofonistul american Big Red Ron.

Alte sugestii

3 Iun
MARIMBA - The Journey
Concert
Începe la 17:00  |  Strada George Barițiu 5, Sibiu 550178, Romania
18 Iun
Picnic muzical în Pădurea Steinburg
Concert
Începe la 19:00  |  Padurea Steinburg, Agnita 555100, Romania
eveniment de grup
VIDEO
29 Mai
Clasic e fantastic
Începe la 14:00  |  Strada Pădurea Dumbrava nr. 16, Sibiu, Romania
Vezi mai multe evenimente