Turneul Orgile României ajunge la Sibiu

Turneul Orgile României ajunge la Sibiu


Turneul naţional “Orgile României”  ajunge la Sibiu, în Festivalul Româno-American
 
            Turneul naţional Orgile României, ajuns la a treia sa ediţie, continuă incursiunea în istoria acestui fabulous instrument pe teritoriul României, invitând la descoperiri şi redescoperiri ale unui tezaur cultural ascuns, prin recitalul extraordinar susţinut în Biserica Evanghelică Sf. Ioan din Sibiu (Johanneskirche) de tânărul organist Eduard Antal. Evenimentul este organizat de Filarmonica de stat Sibiu și face parte din programul proiectului ”Zilele Muzicale Româno-Americane”.
 
            În vara anului 2021, Turneul naţional „Orgile României” propune o a treia ediţie, mai specială, care ştim când începe, pe 27 iunie, dar nu ştim când se va termina. Primul concert a avut loc pe 27 iunie la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, după care turneul va continua pe 1 iulie, la Biserica Reformată din Deva, pe 2 iulie - ora 19, la Biserica Evanghelică Sf. Ioan din Sibiu, în cadrul Festivalului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” şi pe 4 iulie, la Braşov, la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Paul. 
            În bisericile din România există peste 1000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiție culturală pe cât de bogat, pe atât de neștiut de public. Repertoriul ales de Eduard Antal propune o panoramare plină de culoare a modului în care s-a scris pentru "Regina Instrumentelor" în secole de istorie a muzicii, cuprinzând lucrări adaptate sau scrise în original pentru orgă din repertoriul universal şi românesc din creaţia lui Nicolas de Grigny, Johann Sebastian Bach, George Enescu, Dinu Lipatti, Louis Vierne, Gabriel Faure sau Alfred Hollins.
 
Accesul în spațiu de desfășurare este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce se face dovada imunizării împotriva SARSCov2 (sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore). Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia va trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrare. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. Purtarea măștii sanitare este obligatori pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului. Minorii de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască.
 
 
---
Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. 
Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu
---
 
Parteneri:
Întâlnirile JTI, Autoklass, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts, Hotel Împăratul Romanilor, Crama Gorgandin, Carrefour Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul de Balet Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, Rotary Club Cibinium Sibiu, Pardon Café&Bistro, Academia de Voluntari
 
Parteneri media:
Magic FM Sibiu, Zile si Nopti Sibiu, 4Arte.ro, Bookhub.ro, Capital Cultural, Sibiul în Imagini, Hermannstadter Zeitung, Mesagerul de Sibiu, Stradacetatii.ro,ProfilCultural, Goodtime, Star Sibian
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---
Urmăriți-ne pe:
 
 
 
 
Program muzical
Eduard Antal – orgă
 
Nicolas de Grigny (1672-1703): Veni, Creator Spiritus - en taille à 5
Johann Sebastian Bach (1685-1750): Passacaglia și fuga în do minor BWV 582
George Enescu (1881-1955):  Preludiu din Suita în stil vechi, op. 3
Dinu Lipatti (1917-1950): Nocturnă în fa# minor, op. 6
Louis Vierne (1870-1937): Hymne au Soleil din Suita 2, op. 53
Gabriel Fauré (1825-1924): Siciliana în sol minor, op. 78 din Pelléas et Mélisande
Alfred Hollins (1865-1942): Uvertura de concert nr. 2 în do minor
 
Producător turneu: Pro Contemporania
 
Coproducători:  Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional
 
Cu sprijinul:  JTI, JOROM Accent, Alliance Healthcare
 
Parteneri culturali: Filarmonica de Stat din Sibiu, Primăria Municipiului Deva, Centrul cultural Drăgan Muntean din Deva, Biserica reformată din Deva, Biserica Evanghelică Sf. Ioan din Sibiu, Biserica Romano-Catolică Sf. Petru şi Paul din Braşov, Catedrala „Sfântul Iosif“ din Bucureşti
 

Similar Suggestions

Muzica merge mai departe!
Două concerte și o singură grevă
Ștefan Cazacu, nominalizat la Premiul pentru muzică oferit de Radio România Cultural
Primăvară muzicală
SAIFS încalcă dreptul la muncă al angajaților care nu fac parte din sindicat și obstrucționează, din nou, organizarea concertului simfonic!