„O seară ca-n filme” este tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu


Solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts sunt artiştii invitaţi pe scena Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Lor li se vor alătura balerini ai Teatrului de Balet Sibiu sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner. 

Evenimentul este programat în seara zilei de 31 decembrie 2021, ora 18:00, la Sala Thalia a  Filarmonicii de Stat Sibiu şi se va desfăşura respectând normele sanitare în vigoare la acea dată. Biletele se pot achiziţiona online de pe platformele myticket.ro şi entertix.ro dar şi de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Fiecare bilet achiziționat va aduce o surpriză ascultătorilor.
Tema celui mai așteptat concert al sfârșitului de an este „O seară ca-n filme”. „O seară în care publicul va fi purtat pe aripile muzicii din aria cinematografiei clasice și moderne”, au anunțat organizatorii. Lucrări faimoase care au făcut înconjurul lumii vor fi interpretate într-o lumină nouă, în acorduri cross-over de jazz, swing cărora li se vor adăuga, nu în ultimul rând, sonorități ale muzicii clasice.
Orchestra de cameră ICon Arts, numită recent Ansamblul cameral de muzică nouă al Filarmonicii de Stat Sibiu, va oferi ascultătorilor amploarea fantastică a muzicii de pe marile ecrane, europene sau de peste Ocean, începând cu perioada anilor `50 până în zilele noastre. Orchestra ICon Arts va fi alături de publicul sibian la trecerea dintre ani ca în fiecare dintre cele 12 ediții ale evenimentului organizate până acum, oferind o experiență culturală diferită de fiecare dată.
„Să ne amintim că plăcerea de a sărbători Anul Nou, alături de cei dragi, prin eleganţa triumfală a unui concert de muzică clasică aparţine tradiţiei europene formate în urmă cu aproape două secole. Totodată, prin alegerea unui program aparte ce cuprinde lucrări mai puțin interpretate în sălile de concert, la care se adaugă repertorii de jazz, Concertul de Anul Nou de la Sibiu se deosebește fundamental de tiparul concertelor similare din toată lumea unde se preferă și astăzi modelul vienez,” a declarat Sebastian Gheorghiu, fondator ICon Arts şi manager de proiecte al UCIMR. 
„Ne bucurăm să aducem ascultătorilor și anul acesta magia unui nou început. Sperăm să anunțe un An Nou în care viața culturală să devină o parte și mai importantă a societății, și fără îndoială că așa va fi, prin susținerea constantă a publicului și a programelor derulate în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu”, a completat organizatorul evenimentului.    
Concertul de Anul Nou de la Sibiu răspunde an de an unei provocări artistice excepționale unde prezența coregrafiei contribuie la succesul formatului, fiecare ediție a evenimentului desfășurându-se cu casa închisă. 
Ediția de anul acesta va aduce spectatorilor câteva surprize în plus, la finalul evenimentului, în absența momentelor de socializare care cuprindeau degustarea tradițională de șampanie. În completarea atmosferei cinematice în care poveștile de dragoste încep la o cafea și se transformă în eternitate prin ciocnirea paharelor de șampanie, publicul va primi mostre de cafea Mogiana din Brazilia, pregătită manual, prin partenerii de la Urban Vibe Roastery, precum și doze cochete ale faimosului vin spumant Cava „1551” oferite de Grupul Codorníu Raventós, cea mai veche afacere de familie din Spania și una dintre cele mai vechi din lume, fiind în același timp creatorul Cava, folosind metoda tradițională.
Biletele se pot achiziționa online de pe platformele myticket.ro şi entertix.ro, dar şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, informați la numărul de telefon: 0735566486. Prețul unui bilet este de 150 de lei și va cuprinde cadourile simbolice menționate mai sus. 

Evenimentul este organizat de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, parte din proiectul „Anotimpuri VI”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”. Proiectul „Anotimpuri VI” este o acțiune culturală co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. 

Partener principal: Filarmonica de Stat Sibiu. Parteneri: Urban Vibe Roastery, Codorniu 1551
Parteneri culturali: Exces Music, Teatrul de Balet din Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu
Parteneri media: EnjoyTV, Magic FM, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Zile si Nopti, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu.

Despre Asociația UCIMR

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică ce activează de 26 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal. 
Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvență anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la ediția 20), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediția a 13-a), Festivalul Promenadelor Brașovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferințele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA,  Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” și „Citadela artelor” de la Castelul Peleș, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Națională ș.a.
Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanență proiecte culturale pentru a acoperi segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ș.a.
Aflat în permanentă legătură cu instituții culturale naționale și internaționale, UCIMR este un liant esențial pe scena culturală din România dintre artiști și public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în același timp o scenă inedită pentru artiști.
În condiții normale, evenimentele organizate și promovate de UCIMR depășeșc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spațiile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Similar Suggestions

Dirijoarea Simona Strungaru, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și trupa byron într-un proiect care sfidează limitele!
Un ultim omagiu maestrului Ovidiu Dan Chirilă
Concert Mădălina Pavăl Live Orchestra la Deva
“Free Inside - African-American Stories” la “Concerte pe Acoperiș”
Concursul Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch” 2022 și-a desemnat câștigătorii