Incursiune în muzica secolului XX

Incursiune în muzica secolului XX


În deschiderea concertului de vineri, 7 iunie, Filarmonica de Stat Sibiu propune o lucrare a unui compozitor pe care îl întâlnim destul de rar în programele scenelor muzicale din ţară: “Palladio”, de Sir Karl Jenkins.

La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul Eduard Dąbrowski.

“Muzica lui Karl Jenkins este un dar pentru umanitate”, spunea Terry Waite, așadar nu este de mirare că, la nivel global, Jenkins este unul dintre cei mai cântaţi compozitori în viaţă. Lucrările sale reprezintă o moştenire unică, iar “Palladium” se remarcă precum o perlă a coroanei creaţiei sale componistice. 

Programul continuă cu “Adagio pentru orchestră de coarde, op. 11”, de Samuel Barber. Un alt popas al călătoriei noastre muzicale şi despre al cărui compozitor  amintim că a fost unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai şcolii componistice americane de la mijlocul secolului al XX-lea, de asemenea a fost pianist şi… bariton. “Adagio pentru orchestră de coarde” este, poate, cea mai cunoscută lucrare a lui Samuel Barber. 

Totodată, programul muzical din 7 iunie ne mai dăruiește “Elegie pentru orchestră de coarde”, TH 51 de Piotr Ilici Ceaikovski şi “5 piese pentru orchestră de coarde”, op. 44 de Paul Hindemith. 

Un repertoriu ce se va putea asculta vineri, 7 iunie, de la ora 20.00, în Salonul de curiozităţi al Muzeului Naţional Brukenthal şi care este dedicat unui public exigent şi receptiv la toate propunerile inedite ale Filarmonicii!

Biletele sunt disponibile la casieria Muzeului Brukenthal și la intrare, în seara concertului, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), în limita locurilor.
 
***
 
Eveniment organizat în cadrul proiectului "Camerele Sibiului", inițiat de Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal.
 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Similar Suggestions

Concursul - Festival "Carl Filtsch" și-a desemnat câștigătorii
Copiii au devenit ținte în atacul sindicatului împotriva Filarmonicii Sibiu!
Concursul-Festival Carl Filtsch 2024: Juriul a ales finaliștii
Cei mai buni tineri pianiști din lume se întrec pe scena Filarmonicii din Sibiu
Concert simfonic dedicat Zilei Americii