Ettore Pellegrino, dirijor și solist al concertului simfonic din această săptămână

Ettore Pellegrino, dirijor și solist al concertului simfonic din această săptămână


Sub bagheta maestrului Ettore Pellegrino, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu pregătește, în această săptămână, un program clasic.


Trei concerte pentru vioară de Johann Sebastian Bach vor fi interpretate, joi seară, pe scena Sălii Thalia: Concertul pentru vioară în la minor, BWV 1041, Concertul pentru vioară în Mi major, BWV 1042 și Concertul pentru două viori în re minor, BWV 1043. Publicul îl va audia pe Ettore Pellegrino în ipostază solistică, la vioara a II-a, alături de tânărul muzician sibian Enea Trailović la vioara I.

Biletele pentru concertul simfonic de joi, 14 noiembrie, ora 19.00 sunt puse în vânzare la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Violonist cu o bogată activitate concertistică internațională, director artistic al ICO Istituzione Sinfonica Abruzzese, manager cultural și profesor reputat, Ettore Pellegrino a mai colaborat cu Filarmonica sibiană în luna martie a anului trecut, ca solist, când a interpretat Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră de W.A. Mozart sub conducerea muzicală a dirijorului Giancarlo De Lorenzo.

Absolvent al Liceului de Artă Sibiu, Enea Trailović a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea profesoarei Vasilica Tudori. În prezent, este student al Universității Naționale de Muzică din București la clasa de vioară a conf. univ. dr. Ladislau Csendes și muzică de cameră a prof. univ. dr. Verona Maier. Încă din 2013, Enea a participat la fiecare ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală „Timotei Popovici” din Sibiu, fiind totodată laureat al acestuia. De asemenea, a fost apreciat cu punctajul maxim și în cadrul Concursului de Interpretare Vocal- Instrumentală și Arte Vizuale „Sigismund Toduță” din Deva și Concursului Național de Interpretare a Muzicii Românești „Sigismund Toduță” din Bistrița. În martie 2022, a primit Premiul Special din partea pianistei Ilinca Dumitrescu pentru cea mai bună compoziție din cadrul Festivalului-Concurs Național „Ion Dumitrescu”. S-a perfecționat cu renumiți muzicieni precum: Adelina Oprean, Vlad Răceu, Lenuța Ciulei, Florin Croitoru, Valentin Șerban, Ilarion Ionescu-Galați, Thomas Bowes, Marius Ungureanu sau Peter Stark. A participat la numeroase masterclass-uri printre care: „Academia Sighișoara”, „Orvieto Festival of Strings”, „Perform Arts”, „Icon Arts” și „AdMusicam”. În 2023, a debutat solistic, alături de Filarmonica de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, interpretând Concertul pentru vioară nr. 3 în si minor, op. 61, de Camille Saint-Saëns. Tânărul violonist susține recitaluri solo și camerale, colaborând cu Clubul Lions și Rotary Sibiu, Fundația Culturală „Remember Enescu”, Uniunea Artiștilor Plastici Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Street Music Festival Sibiu, Institutul Cultural Român și Filarmonica de Stat Sibiu.

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Similar Suggestions

Sărbătorim prin muzică Ziua Națională a României
Concertul de Anul Nou de la Sibiu 2024-2025 "Dream Land"
Brave New Music 2024: Șase zile dedicate fenomenului artistic contemporan
Concert maestrul Marius Radu a primit diploma de excelență pentru întreaga activitate
Ora de educație muzicală în Filarmonică