Concerte sold-out cu Ada Milea. Urmează încă trei seri de poveste pe Acoperișul Filarmonicii

Concerte sold-out cu Ada Milea. Urmează încă trei seri de poveste pe Acoperișul Filarmonicii


Ada Milea a cântat cu casa închisă, aseară, pe cea mai frumoasă terasă din Sibiu! Festivalul "Concerte pe Acoperiș" continuă astăzi cu Revolter, mâine cu Yukako Yamano și sâmbătă cu Francesco Tristano.
 
Cea de a IV-a ediție a celui mai îndrăgit festival al verii la Filarmonica Sibiu se desfășoară în perioada 30 iulie - 12 august și propune publicului 15 evenimente muzicale. Festivalul a înregistrat deja peste 1.300 de spectatori, din care aproximativ 350 au fost prezenți aseară, la cele două concerte oferite de Ada Milea împreună cu actorul Ștefan Mura, de la orele 19.00 și orele 21.00, pe Terasa Acoperiș a Filarmonicii de Stat Sibiu.
 
"Ne aflăm pe unica terasă din Sibiu plasată pe zidul cetății, la festivalul Concerte pe Acoperiș, cu un fenomenal succes la public - căruia îi mulțumim  pentru cea mai reușită ediție de până acum. Vă așteptăm în această seară să-i ascultați pe copiii teribili de la Revolter, apoi vineri s-o cunoașteți pe Yukako Yamano, tânăra pianistă niponă care a cucerit scenele din SUA până în Taiwan și din Nepal până în Camerun. 
Atracția principală a festivalului am păstrat-o pentru ultima seară, când va urca pe scenă extraordinarul Francesco Tristano, artistul deschizător de drumuri în creația căruia limitele sunt doar noi puncte de întâlnire între dimensiuni", a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Starul ultimei seri a festivalului Concerte pe Acoperiș, sâmbătă, 12 august, ora 21.00,  este carismaticul Francesco Tristano, care va surprinde publicul cu improvizaţiile sale electro cu accente clasice. Pianist, compozitor, interpret de jazz și tehno, combinând ere, genuri şi stiluri în muzica sa, Francesco Tristano a devenit un muzician de referinţă într-o mişcare nouă care explorează intersecţia creativă dintre muzica clasică şi cea electronică, omogenizând-o într-un fel natural care uneşte auditoriul din diferite lumi în propriul lui univers. Biletele pentru concertul lui Francesco Tristano se găsesc pe www.iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 100 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).
 
Joi, 10 august, de la ora 21.00, pe Acoperișul Filarmonicii concertează Revolter. Biletele pentru concertul din această seară sunt disponibile la prețul de 50 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), la casa de bilete a Filarmonicii și pe www.iabilet.ro. Cei patru membri ai trupei - Dragoș Rădulescu (16 ani, voce), Ștefan Marcu (17 ani, chitară, voce), David Neacșu (16 ani, chitară), Luca Barbu (16 ani, bass) și Haris Mureșan (18 ani, tobe) - sunt din Sibiu și au multe lucruri în comun, dar cea mai importantă este pasiunea lor pentru muzica metal. După lansarea trupei, în 2015, prin talent și multă muncă, au reușit în scurt timp să aibă propriile compoziții, iar în ultimii ani au susținut peste 30 de concerte pe scenele celor mai importante festivaluri rock din țară.
 
Una dintre cele mai cunoscute pianiste de jazz din Tokyo, Yukako Yamano, va cânta pe Acoperiș, vineri, 11 august, de la ora 21.00. Biletele sunt puse în vânzare pe www.iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 80 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari). Yukako a început studiul pianului la vârsta de 3 ani, iar de la 18 ani compune și interpretează propriile sale lucrări. Evoluția ei este una impresionantă. Astfel, Yukako a câștigat recunoaștere în lumea muzicii jazz internaționale. Virtuozitatea și pasiunea ei pentru muzică se reflectă în interpretările captivante și compozițiile originale. A participat la numeroase festivaluri de jazz, în Camerun, China, Congo, Djibouti, Franța, Hong Kong, Indonezia, Coasta de Fildeș, Iordania, Malaezia, Moldova, Nepal, Singapore, Slovenia, Somalia, Spania, Taiwan, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.

Proiectul „Concerte pe Acoperiș” este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023. Festivalul este posibil cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Academia ICon Arts, Autoklass - partener de mobilitate, Eco Zen Boutique. 

***
 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
 

Similar Suggestions

Raport: 2023 - un an performant la Filarmonica de Stat Sibiu
Atmosferă de carnaval italian la Sibiu
Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!
Solistul săptămânii la Filarmonica Sibiu: Benjamin Kruithof, câștigătorul Concursului “George Enescu” 2022
Alessandro Deljavan, despre colaborarea cu Filarmonica Sibiu: A fost o adevărată plăcere!