Concert și lansare de album, în Chimnița Filarmonicii, de Ziua Minorităţilor Naţionale din România

Concert și lansare de album, în Chimnița Filarmonicii, de Ziua Minorităţilor Naţionale din România


Duminică, 18 decembrie 2022, trupa GRAIU își lansează la Sibiu albumul "TORA", printr-un concert care va transcende spațiul și timpul într-o fuziune multiculturală a moștenirii romanității orientale cu folclorul afro-american de dinainte de blues și jazz, aducând împreună field-holler-ul și doina cu noduri, cântece ritualice și spirituals, balade haiducești și "blues de ocnă" (prison worg songs),  cântece de joc, de dragoste, de dor, alături de gospel și slave shouts.

Prin acest eveniment, Filarmonica de Stat Sibiu marchează pentru a doua oară Ziua Minorităţilor Naţionale din România. Invităm toți prietenii muzicii, duminică, 18 decembrie, de la orele 19.00, în Chimnița Filarmonicii! Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 30 lei, la casa de bilete a Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro.

Trupa GRAIU, adică Alina Ciolcă – voce, Mac Marian Aciobăniței – chitară electrică și Adrian Chepa – percuții, bass, drâmbă, revine la Sibiu chiar la împlinirea unui an de la prima prezență pe scena Filarmonicii.

Realizat în colaborare cu Fiver House Records și fidel întru totul mesajului cultural al proiectului GRAIU  despre  "rădăcini ramificate atât de profund, încât se întâlnesc", discul "TORA" (care neîntâmplător înseamnă "acum" în aromână) nu doar reunește muzical cele patru dialecte de la nordul și sudul Dunării (aromâna, megleno-, istro- și daco-româna) cu graiul afro-american, ci aduce trecutul în prezent și, printr-o reinterpretare neconvențională integrând organic stilurile de cânt tradițional, aduce în acum o muzică ce atunci nu a fost creată cu scopuri de divertisment.

De la apariția lui (sub titulatura inițială Alina Ciolcă & Band), proiectul GRAIU  s-a bucurat  de  prezența la festivaluri și evenimente culturale precum "Concerte pe Acoperiș" la Filarmonica de Stat Sibiu, "Embargo Fest", "Buzău International Arts Festival", "Roland Jazz Festival", "Enescu Orfeul Moldav" – Filarmonica "Mihail Jora" Bacău, Ziua Minorităților Naționale la Filarmonica de Stat Sibiu, "Straiță Plină", Street Delivery Baia Mare, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Ziua Iei la Muzeul ASTRA Sibiu, "Bluzău - Blues, Jazz and anything else" Festival, Festivalul Internațional de Folclor București, Tam-Tam Festival, la care se adaugă evenimente independente, printre care un concert conceptual de mare succes la Teatrul Național București.

Ziua Minorităţilor Naţionale din România este sărbătorită anual pe 18 decembrie.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Similar Suggestions

Concursul - Festival "Carl Filtsch" și-a desemnat câștigătorii
Copiii au devenit ținte în atacul sindicatului împotriva Filarmonicii Sibiu!
Concursul-Festival Carl Filtsch 2024: Juriul a ales finaliștii
Cei mai buni tineri pianiști din lume se întrec pe scena Filarmonicii din Sibiu
Concert simfonic dedicat Zilei Americii