Concert dedicat Zilei Italiei


Concert dedicat Zilei Italiei la Filarmonica Sibiu!
 
Ziua Națională a Italiei va fi sărbătorită muzical la Sibiu printr-un concert susținut de Orchestra Filarmonicii, joi 3 iunie, la Sala Thalia cu începere de la ora 19. Programul concertului include lucrări semnate de doi dintre cei mai apreciați compozitori italieni: Ottorino Respighi și Gioachino Rossini.
 
Suita ”Păsările” de O. Respighi și Uvertura operei ”Semiramide” de G. Rossini sunt cele două compoziții prin care artiștii sibieni vor marca muzical sărbătorirea Zilei Naționale a Italiei. Programul muzical al serii va fi completat de ”Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră” de Dmitri Șostakovici, moment muzical ce îl are ca invitat pe violoncelistul Mircea Marian. Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi condusă de reputatul dirijor maghiar Gábor Horváth. 
 
Latura festivă a evenimentului este marcată prin prezența domnului Italo Selleri – Consul onorific al Italiei la Sibiu, doamna Elena Lotrean - Consulul Onorific al Finlandei la Sibiu, domnul Andreas Huber - Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, domnul Jonathan Scifo Diamantino - Consulul Onorific al Maltei la Sibiu și a domnului Daniel Plier - Consulul Onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului la Sibiu.
 
Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe iabilet.ro. Conform normelor în vigoare, în prezent gradul de ocupare al Sălii Thalia este de 70% din totalul locurilor disponibile, respectiv 315 locuri. 
Prețul unui bilet este de 30 și 40 de lei. Informații la tel. 0735566486, pe platforma filarmonicasibiu.ro, aplicația Filarmonica Sibiu, și în social-media pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, Youtube și TikTok. 
Purtarea măștii de protecție este obligatoarie pentru publicul prezent la concert. Pentru a respecta normele sanitare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia vor trebui să se dezinfecteze pe mâini, la intrarea în sală.
 
Facebook event: https://fb.me/e/YqkDaQxP
 
---
Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. 
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---
Urmăriți-ne pe:
www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Similar Suggestions

Dirijoarea Simona Strungaru, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și trupa byron într-un proiect care sfidează limitele!
Un ultim omagiu maestrului Ovidiu Dan Chirilă
Concert Mădălina Pavăl Live Orchestra la Deva
“Free Inside - African-American Stories” la “Concerte pe Acoperiș”
Concursul Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch” 2022 și-a desemnat câștigătorii