Cel mai important compozitor romantic francez, omagiat pe scena Filarmonicii


Joi, 9 decembrie 2021, Filarmonica de Stat Sibiu îl sărbătorește pe César Franck (n. 10 decembrie 1822, Liège – d. 8 noiembrie 1890, Paris), compozitor, organist, pianist și profesor de muzică.

César Franck este cel care a adus simfonia într-o ipostază realmente inedită, utilizând principiul ciclic. Acest concept de arhitectură muzicală se referă la un motiv sau la o temă care leagă organic părțile lucrării, fiind un element generator al temelor din celelalte părți. César Franck are reușite deosebite și în variațiunile simfonice pentru pian și orchestră, o sinteză între sonată, variațiune și concert instrumental. Totodată, a scris și poeme simfonice și propune o inovație frapantă, prin adăugarea corului, al cărui rol este de comentator, aidoma celui dintr-o tragedie greacă.
Concertul simfonic dedicat compozitorului César Franck va avea loc joi, 9 decembrie 2021, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și solistul Makcim Fernandez Samodaiev - cello vor susține următorul program: César Franck - Les Éolides (poem simfonic), Peteris Vasks - Concertul nr. 2 “Presence”, G. Bizet: Simfonia în Do major.
La pupitru se va afla dirijorul Gábor Horváth.
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și pe site-ul iabilet.ro, la prețul de 40 lei (acces general). Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. 

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Accesul publicului se face în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.
***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Similar Suggestions

Dirijoarea Simona Strungaru, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și trupa byron într-un proiect care sfidează limitele!
Un ultim omagiu maestrului Ovidiu Dan Chirilă
Concert Mădălina Pavăl Live Orchestra la Deva
“Free Inside - African-American Stories” la “Concerte pe Acoperiș”
Concursul Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch” 2022 și-a desemnat câștigătorii