Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!

Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!


Câștigătorul Concursului Enescu 2022, tânărul violoncelist luxemburghez Benjamin Kruithof, a fost solistul concertului simfonic de joi, 8 februarie, la Filarmonica de Stat Sibiu.

În deschiderea serii, domnul Daniel Plier, consul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, a prezentat salutul Excelenței Sale doamna Elisabeth Cardoso, ambasadorul acreditat al Marelui Ducat de Luxemburg în România.

Concertul s-a desfășurat sub conducerea dirijorului Carlo Jans, cu participarea unui număr de aproximativ 350 de spectatori.

Programul a debutat cu o lucrare a unui compozitor din Luxemburg, "Meiosis" de Ivan Boumans, după care Benjamin Kruithof a interpretat Concertul pentru violoncel în la minor, op. 129, de Robert Schumann, iar în a doua parte a programului s-a interpretat Simfonia I în Do major, op. 21, de Ludwig van Beethoven.

Pentru Benjamin Kruithof, prima colaborare cu Filarmonica Sibiu a însemnat o experiență specială. "Am interpretat un concert foarte frumos, aseară, aici, la Sibiu, cu Filarmonica de Stat Sibiu. A fost o adevărată bucurie! Am cântat alături de dirijorul Carlo Jans, și el luxemburghez, sala a fost destul de plină, iar publicul ne-a asigurat o primire călduroasă. Toată săptămâna m-am aflat în Sibiu și am explorat orașul, a fost foarte agreabil și toată lumea din orchestră și din administrație s-a străduit să ne simțim foarte bine pe scenă și să ne bucurăm de muzică, iar asta cred că este chiar important, fiindcă nu întotdeauna ai parte de așa ceva. Deci chiar mi-a plăcut și sper din suflet să mă întorc și să-i revăd pe acești oameni. Mulțumesc!", transmite artistul.

Evenimentul muzical a fost realizat în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg, Ministerul Culturii din Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.
 
***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:

  • www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
  • www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
  • www.instagram.com/filarmonicasibiu
  • https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
  • www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu

Similar Suggestions

Händel și Ravel sub bagheta dirijorului Daniel Manasi
"Şcoala Altfel" la Filarmonică
Dirijorul Jordi Mora și solistul Jan Sekaci, invitații concertului de joi
“Mozart și profesorii săi” în Salonul de Muzică al baronului Brukenthal
Câștigătorul Concursului Enescu, Valentin Șerban, în concert la Filarmonica Sibiu