Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu

Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu


Pianista Adela Liculescu, laureată a Concursului Internațional “George Enescu” 2021, va concerta împreună cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, joi, 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Thalia. 
 
În program sunt incluse lucrări de Kodály Zoltán (Dansurile din Marosszék și „Dansurile din Galanta) și Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră în mi bemol major, op. 73 „Imperialul“). Biletele se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei. (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).
Adela Liculescu a absolvit studiile de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena și a avut parte și de o pregătire suplimentară în compoziție, teorie și dirijat la aceeași universitate. În prezent, este doctorandă  la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Mentorii ei principali sunt: Milana Chernyavska, Avedis Kouyomdjian, Martin Hughes, Stefan Mendl și Mihai Ungureanu. Pe lângă aceasta, a participat la diferite cursuri de perfecționare cu muzicieni precum Arie Vardi, Thomas Adès, Bernd Goetzke sau Mikhail Voskresenksy. În 2021, a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional George Enescu de la București, unde a interpretat în etapa finală Concertul nr. 1 de Tchaikovsky cu Orchestra Filarmonicii din București și dirijorul John Axelrod la Ateneul Român. 
Dirijorul invitat al concertului este Horváth Gábor. Născut în 1975, la Budapesta, a absolvit secţia de dirijat cor şi pedagogie muzicală a Academiei de Muzică „Liszt Ferenc”, la clasa prof. Maklári József şi Hartyányi Judit, în anul 1998. La aceeași instituție muzicală, a absolvit secţia de dirijat orchestră în 2002. De-a lungul activităţii sale concertistice, a dirijat orchestre simfonice cum ar fi cele din Győr, Seghedin, Sibiu, Oradea, Miskolc, Eger, Gödőllő, Kosice; Orchestrele Simfonice MÁV, Danubia şi Szent István Király; Orchestrele de Cameră Solti, Liszt Ferenc, Csíki. Din 2010, Horváth Gábor deţine funcţia de director artistic și dirijor al Orchestrei Simfonice din Gödöllő. Din 2014, este doctor în muzică al Academiei de Muzică „Liszt Ferenc”.
Vineri, 13 mai, invităm publicul sibian la un recital de pian susținut de Adela Liculescu la Sala Oglinzilor. Solista va interpreta: Ludwig van Beethoven - Sonata pentru pian nr. 23 în f minor op. 57 „Appassionata”, George Enescu - Suita pentru pian nr. 2 op. 10 și Franz Liszt - Rapsodia ungară nr. 2. Biletele pentru recital sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii și pe iabilet.ro la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), iar în limita locurilor disponibile vor putea fi achiziționate și înaintea evenimentului, direct de la Sala Oglinzilor.
 
***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
---

Similar Suggestions

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!