Orchestra Filarmonicii Sibiu cântă în deschiderea ”Zilelor Muzicale Româno-Americane”


Orchestra Filarmonicii Sibiu cântă în deschiderea ”Zilelor Muzicale Româno-Americane” 
 
Filarmonica de Stat Sibiu a dat startul manifestărilor culturale cu public în aer liber din acest an în Sibiu iar primul mare eveniment se va desfășura joi, 1 iulie, în Piața Mare, de la ora 19, atunci când publicul sibian se va reîntâlni cu Orchestra Filarmonicii Sibiu și dirijorul Cristian Lupeș. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce fac dovada imunității împotriva SARSCov2.
 
”Ne bucurăm că avem șansa să fim cei care, după multă vreme de liniște, vom deschide ciclul de evenimente din Piața Mare Sibiu. Această unică scenă situată în centrul orașului, al județului și al României își pornește iar motoarele alimentate de artiști pentru a purta publicul în cele mai frumoase călătorii posibile. Ediția a 18-a a Zilelor Muzicale Româno-Americane debutează pe 1 si se termină pe 4 iulie, de ziua Statelor Unite ale Americii - celebrul ,,4th of July”.  
Pe 1 iulie suntem prezenți în Piața Mare cu una dintre cele mai frumoase colaborări pe care le poate avea Sibiul cultural: Filarmonica de Stat cu Teatrul de Balet Sibiu. După o uvertură românească a celor ,,Trei dansuri românești” compuse de Theodor Rogalski, vom plonja cu încredere într-un spectacol în care pe muzica lui Aron Copland, dansatorii în coregrafia Aleishei Sibhoun Gardner ne vor desena în spațiul pieței epopeea americană a cuceririi vestului de către o tânără familie. Spectacolul de Balet ,,Appalachian Spring” sau „Primăvara Apalașă” este realizat în premieră națională și ne va reaminti celebra muzică a coloanelor de film cu aceeași temă, completând astfel repertoriul național al spectacolelor de balet.
 Această ediție găzduiește două turnee naționale și unul internațional: este vorba despre proiectele „Orgile României” și „O harpă de poveste” care poposesc la Sibiu în cadrul periplului românesc și vom avea deosebita și rara ocazie de a-l admirea pe celebrul trompetist de jazz din America, Wynton Marsalis, care va evloua alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra în cadrul seriei de evenimente Întâlnirile JTI.
Vom pluti pe clapele pianului, purtați fiind de solistul Ștefan Lovin, ne vom reîntâlni cu marele jazzman român Mircea Tiberian alături de invitații săi, îi vom avea alături pe prietenii muzicieni de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și pe foarte iubitul cvintet de alamă al Filarmonicii, „Tromba Felix”.
Vom încheia cu Ansamblul ”Free Groove” al Forțelor Terestre ale Armatei SUA staționate în Europa și cu concertul trupei Byron alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, un experiment cross-over în care simfonicul trece granița către muzica rock.
Vă așteptăm să cântați și să dansați alături de noi!”
Dirijor Cristian Lupeș – manager Filarmonica de Stat Sibiu
 
 
Accesul în zona de scaune la toate evenimentele din program este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce se face dovada imunizării împotriva SARSCov2 (sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore). Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia va trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrare. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. Purtarea măștii sanitare este obligatori pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului. Minorii de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască.
 
Facebook event: https://fb.me/e/xO3eLagl
 
 
---
Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. 
Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu
---
 
Parteneri:
Întâlnirile JTI, Autoklass, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts, Hotel Împăratul Romanilor, Crama Gorgandin, Carrefour Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul de Balet Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, Rotary Club Cibinium Sibiu, Pardon Café&Bistro
 
Parteneri media:
Magic FM Sibiu, Zile si Nopti Sibiu, 4Arte.ro, Bookhub.ro, Capital Cultural, Sibiul în Imagini, Hermannstadter Zeitung, Mesagerul de Sibiu, Stradacetatii.ro,ProfilCultural, Goodtime, Star Sibian
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---
Urmăriți-ne pe:
 

Similar Suggestions

Chitaristul argentinian Pablo Márquez, în concert la Sibiu, în debutul ediţiei aniversare a „Serilor de chitară”
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu pregătește un turneu european cu peste 30 de concerte
Uverturi faimoase, interpretate la Sibiu de cei mai talentați violonceliști români
Cristian Sandrin, un pianist cu repertoriu larg și divers
Pe 14 octombrie, dăm startul „Maratonului muzical“!