21.03.2020 - Filarmonica de Stat Sibiu lansează “Stagiunea Online”


Proiectul cultural adaptat situaţiei de criză

Concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto sunt propunerile Filarmonicii de Stat Sibiu incluse în “Stagiunea Online”, proiectul cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem. Toate evenimentele vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de facebook fb.com/FilarmonicaSibiu şi vor fi publicate, în fiecare zi la ora 19. Toate evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Stagiunea Online

Metamorfozarea spaţiului cultural sibian a început brusc, odată cu instituirea Stării de Urgenţă, în data de 16 martie 2020. Fiindcă nu putem fi alături (fizic) de publicul nostru, am adaptat Stagiunea “Beethovenescu” în ”Stagiunea Online”. Astfel, în fiecare seară vom ridica moralul iubitorilor de artă prin evenimente publicate şi distribuite gratuit, în mediul online, în prime time, la ora 19.
”Stagiunea online vine în sprijinul celor autoizolați, pentru a le crea un cadru cât mai confortabil, un cadru cultural în care să îsi petreacă perioada casnică, pentru alinarea suferințelor inerente. Stagiunea noastră online este totodată o dovadă de implicare în demersurile autorităților care ne solicită repetat să nu ne mai deplasăm în spații publice si să stăm acasă!” a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Fiecare săptămână a Stagiunii online va începe luni cu un eveniment dedicat celor mici. Vom publica în fiecare seară de luni părţi din concertele educative pe care muzicienii din orchestra le-au susţinut în faţa celor mai mici, gălăgioşi - dar simpatici în acelaşi timp – spectatori ai nostri.
Marţi seara veţi putea vedea cum artiştii sibieni se pregătesc individual, acasă pentru vremurile post-Coronavirus, într-un set de clipuri video reunite generic “Stage@home”.
Miercuri este rândul publicului nostru să își etaleze aptitudinile muzicale în cadrul unui concurs. Și dacă e concurs, sunt și premii. Atunci când lucrurile vor reveni la normal, câștigătorii vor primi invitații la concertele noastre de la Sala Filarmonicii.
Joia este ziua din săptămână care ne este cea mai dragă nouă fiindcă este ziua în care ne dăm întâlnire cu publicul nostru. Este motivul pentru care, în Stagiunea Online joi este seară de Concert Simfonic. Înregistrările vor fi difuzate în două părți, în două seri consecutive: partea I joi, partea a II-a vineri.
Sâmbătă și duminică invităm publicul să admire pe ”simezele” Facebook-ului și ale site-ului cele mai frumoase fotografii surprinse la evenimentele organizate de noi dar și selecții de fotografii ale unor artiști-parteneri-prieteni ai Filarmonicii.

Vă reamintim că, în contextul actual, am anulat toate evenimentele programate la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu până în 16 aprilie 2020.

@FB/FilarmonicaSibiu

Similar Suggestions

Dans aerian și muzică simfonică la final de FITS 2022
Un ocean de muzică “inundă” Sibiul
Un weekend ca în filme!
Violonista Anna Țifu și orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu cântă la Sibiu și Brașov
CRONICĂ DE CONCERT | Un miez ca un poem, ca o nostalgie, ca un vis