Concert simfonic

Concert simfonic


Tickets:

60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Joi, 29 februarie 2024, ora 21:00
Sala Thalia

CONCERT SIMFONIC

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Daisuke Soga
Solist: Luna Okubo - vioară

asCULTă:
  • Jean Sibelius - Concertul pentru vioară și orchestră
  • Daisuke Soga - Fantezie cu melodii tradiționale din folclorul regiunii Kamimizo
***
„Să oprești muzica ar fi la fel de neconceput ca oprirea timpului in loc” compozitorul  Aaron Copland

Stimat public,
SAIFS (Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu), care reprezintă 36% dintre angajații Filarmonicii, având 34 de membri, anunță a 3-a grevă de avertisment joi, 29 februarie 2024, în timpul concertului simfonic de stagiune, cu durata de 2 ore, în intervalul 19:00-21:00. 
Deoarece  nu ne dorim să îl anulăm, concertul va începe la ora 21:00. 
Deși greva de avertisment se poate organiza în orice interval orar din timpul de lucru al artiștilor, SAIFS preferă ca această grevă să aibă loc exact în momentul cel mai important pentru dumneavoastră, publicul Filarmonicii de Stat Sibiu: seara concertului. 

Organizarea unui concert durează minim 6 luni și este implicată toată echipa din administrația Filarmonicii de Stat Sibiu, negociindu-se repertoriile cele mai potrivite pentru public, date de desfășurare, cazări, bilete de avioane, închirieri de partituri, mii de mailuri și telefoane, promovare, printare afișe și flyere, angajare de transport de la și spre aeroporturi și multe altele.  

Artiștii invitați se pregătesc intens pentru concert și abia așteaptă să vă cunoască și să vă ofere, emoționați de întâlnirea cu dumneavoastră,  o seară frumoasă.

Solista acestei săptămâni, tânăra violonistă de 18 ani de origine japoneză, a venit special la Sibiu de la Tokyo însoțită de părinți pentru a onora un concert oferit ca premiu în urma câștigării unui important concurs violonistic din capitala Japoniei. Tot din Tokyo a venit la Sibiu și dirijorul. Vă reamintim că acest concert este, pe lângă o reușită artistică si una diplomatică, fiind dedicat Zilei Naționale a Japoniei, partener cultural important al Sibiului.

O mare parte dintre colegii din orchestră vor să susțină acest concert. Sunt aproximativ 63 % dintre angajați (59 de persoane) care regretă de fiecare dată când publicul are de suferit din cauza acțiunilor sindicale.

Vă așteptăm joi la concert, la ora 21:00 și îi asigurăm pe colegii noștri că această schimbare nu va afecta greva de avertisment, dar nici nu va împieta misiunea noastră artistică sau datoria față de public.Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.00