Krisztina Roman - Secretar muzical


Performanță pe scenă și în afara ei

Krisztina Roman s-a născut în anul 1995, la Târgu-Mureș. Talentul ei muzical a fost descoperit încă de la grădiniță. Învață la Liceul Vocațional de Artă Târgu-Mureș, unde urmează cursuri de vioară sub îndrumarea profesorilor Negruț Mariana, Remus Grama și Engel Lajos
Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, promoția 2018, la clasa conf.univ.dr Luminița Burcă, se perfecționează la cursurile de măiestrie artistică sub îndrumarea profesorilor Liviu Câșleanu (concertmaestru al Orchestrei Beethoven din Bonn), Béres Melinda (conf.univ.dr la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca), Valeriu Maior (prof.univ.dr la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca), Alexandru Gavrilovici (prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonica din Berna), Fiona Kraege (concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Lucerna), Helena Winkelmann (violonistă și compozitoare din Elveția), Alexander Gilman (director artistic al LGT Youth Orchestra). 
Manifestând o preferință deosebită pentru orchestră, Krisztina începe colaborarea cu Filarmonica George Enescu” și Camerata Regală încă din primul an de facultate. În perioada 2015-2017, este membră a Orchestrei Române de Tineret și Romanian Sinfonietta, luând parte la numeroase concerte în România, Gemania, Italia, Franța. În vara anului 2016, întreprinde un turneu de două luni alături de Orchestra de Tineret a Franței.  În decembrie 2016, participă alături de orchestra LGT Young Soloist la un concert în Abu Dhabi. În anii de facultate a colaborat de mai multe ori cu Orchestra Virtuozii Bucureștiului și Symphactory Orchestra. În perioada 2017-2019 a colaborat cu Filarmonica de Stat Sibiu. Una dintre cele mai memorabile colaborări este cu Royal Concertgebouw Orchestra în Festivalul George Enescu din 2017.
De-a lungul anilor, a participat la mai multe concursuri de interpretare, dintre care putem menționa Concursul Internațional de Vioară "Remember Enescu" și Concursul Internațional de vioară ”Modest Iftinchi”, unde a câștigat premiul I în anul 2018.  
A susținut numeroase recitaluri în Sala Mare și Sala Mică a Palatului Culturii (Tg-Mureș), Centrul Cultural Arcuș (jud. Covasna), Primăria municipiului Sighișoara, Muzeul Național „George Enescu” (București), Centrul Cultural al Ungariei (București), Institutul Cultural Român din Viena, Universitatea Națională de Muzică București - Sala Dinu Lipatti și Sala George Enescu, Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara - Sala Concertino. 
Începând cu anul 2020, își pune în valoare cunoștințele muzicale și tehnicile de organizare dobândite și colaborează cu Filarmonica de Stat Sibiu în calitate de Secretar Muzical, iar din iulie 2020 este angajată pe acest post. 
În această perioadă, în completarea îndatoririlor asumate prin fișa postului, contribuie la organizarea unui număr de 60 de concerte estivale. A elaborat proiectul pentru Concerte pe acoperiș, care a inclus 12 concerte susținute în aer liber și în spații neconvenționale. A organizat și a participat la implementarea a două alte proiecte culturale, Zilele Muzicale Româno-Americane 2020 și Sibiu Opera Festival 2020
În noiembrie 2020, participă la cursul de manager de proiect organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare. În anul 2021, este manager de proiect pentru proiectele culturale Concerte pe acoperiș – ediția a II-a și Sibiu Opera Festival 2021. 
De la angajare și până în prezent, Krisztina are peste 80 de apariții încântătoare în calitate de gazdă a concertelor organizate de Filarmonică și de parteneri.
În prezent, este masterandă la Facultatea de Litere și Arte, secția Management și antreprenoriat cultural din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu

Alte sugestii

Laurențiu Străuț - Secretar relații publice
Nicolae Lascu - Paznic și pompier
Gheorghe Bucșe - Tehnician
Ion Selejan - Paznic și pompier
Constantin Stoica - Paznic și pompier