Graiu Project @ Concerte pe Acoperiș


Data și ora:
Bilete:
40 lei acces general (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Pentru că graiul este elementul de bază al limbii, depozitarul rădăcinilor noastre culturale, ne arată de unde venim. Și da, în afară de limbă, graiurile sunt și muzică și cânt, arhetipuri mentale și sonore, sunt ritual și catharsis, izvorâte din cel mai visceral și sincer strat al ființei noastre...
GRAIU este un proiect ce reunește muzical și reinterpretează organic și electric muzici în graiuri din cele patru dialecte istorice românești (daco-româna și cele 3 dialecte balcanice, două din ele în pericol de dispariție - aromâna, megleno- și istroromâna) într-o fuziune sonoră, stilistică și conceptuală cu muzica afro-americană de la rădăcinile muzicilor blues și jazz, ce integrează elementele de cânt tradițional regional nealterate de standardizări și le aduce în contemporan printr-o abordare muzical-instrumentală minimalistă dar semnificativă. Pentru că, de multe ori, less is more. 
Pe lângă numeroase apariții radio-TV, proiectul a urcat pe scenele multor festivaluri și evenimente culturale, printre care Festivalul Internațional de Folclor București 2019, Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2019, Tam-Tam Festival Brașov 2019, ”7 IN 7 Art Festival”, Festivalul de blues și jazz Bluzău 2019, Festivalul ”Enescu - Orfeul Moldav” 2020 la Filarmonica Bacău, “Ziua Iei” 2021 la Muzeul Astra Sibiu, Roland Jazz Festival 2021, la care se adaugă un concert conceptual de mare succes la Teatrul Național București în februarie 2020.

***

Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune co-finanțată de Primăria municipiului Sibiu.