1001 de Nopți - Ansamblul Musica Viva @ Concerte pe Acoperiș

1001 de Nopți - Ansamblul Musica Viva @ Concerte pe Acoperiș


Bilete:

40 lei acces general (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Data și ora:

Despre

Vă invităm la o producţie inedită a ansamblului Musica Viva, care va crea printr-o ţesătură de sunete spectaculoase două dintre cele mai frumoase basme din istoria muzicii, într-o variantă esenţială de cinci instrumente!
Veţi poposi, astfel, o oră în camera de poveşti a Şeherazadei, care vă va purta nu doar în lumea orientală imaginată de Rimski-Korsakov, ci şi în cea a jazz-ului clasic, trecând de la covoarele zburătoare şi de la fumul lămpii fermecate la atmosfera decadentă şi relaxată a Rapsodiei în Albastru a lui Gershwin.
Spectacolul “1001 de Nopţi”, o variantă spectaculoasă şi originală a două mari lucrări simfonice, va fi spaţiul în care îi veţi cunoaşte pe muzicienii care fac posibilă această atmosferă de visare: pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, acordeonistul Fernando Mihalache, violoncelistul Florin Mitrea şi clarinetistul Ciprian Melente.  

Program:
  • George Gershwin – Rapsody in Blue
  • Nikolai Rimski-Korsakov – Şeherezada (Marea şi Corabia lui Sindbad/Prinţul din Kalandar/Prinţul şi Prinţesa/Festival la Bagdad. Marea. Corabia se sfărâmă de stâncă)
Aranjamente orchestrate de Ioan Dobrinescu.

***

Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune co-finanțată de Primăria municipiului Sibiu.