"Rock the Symphony" în Piața Mare a Sibiului


Proiectul "Rock the Symphony" a ajuns acasă! Astăzi, 27 septembrie, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a cântat în cadrul evenimentului "Toamna studențească" pentru un public tânăr și entuziast, dar și pentru invitați de onoare precum Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, primarul Astrid Fodor, prefectul Mircea Dorin Crețu, ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, conducerea și cadrele didactice ale Universității "Lucian Blaga" și Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu".
 
“O surpriză neașteptată la începutul anului universitar. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu, care și de data asta ne-a surprins cu un concert în ritm de rock foarte binevenit, acum, la început de an universitar. Începe un an nou studențesc cu energie, energie transmisă și prin intermediul artiștilor de la Filarmonica de Stat Sibiu. Felicitări, Filarmonica de Stat, și sper să fie de bun augur pentru studenți”, a mărturisit doamna Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Sute de studenți ai ULBS, cadeți de la AFT, sibieni și turiști s-au energizat pe ritmuri pop-rock interpretate de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena din Piața Mare, la deschiderea noului an universitar.
La invitația domnului prof.univ.dr.habil. Sorin Radu, rectorul ULBS, muzicienii Filarmonicii i-au surprins pe participanții la eveniment, dar și pe trecătorii din centrul istoric al Sibiului, cu un program muzical care a început cu imnul academic "Gaudeamus igitur" și a continuat în forță cu melodii ale unor artiști precum Deep Purple, Adele,Guns N’Roses, Coldplay, Nirvana, Jimi Hendrix, Ed Sheeran sau Freddie Mercury, grupate sub genericul "Rock the Symphony".
“A fost superb! Eu sunt un fan al muzicii rock, este genul muzical care mie îmi place cel mai mult și care te ține mereu în formă și am fost bucuroasă să văd și această variantă. Mie, oricum, îmi place și rock-ul simfonic, așa că pe mine m-a nimerit! Am foarte multe trupe preferate, din ce s-a cântat aici îmi aduc aminte și de tinerețea mea, când ele erau foarte în vogă”, a dezvăluit doamna primar Astrid Fodor. La fel de încântat a fost prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu. “A fost foarte potrivit pentru cei tineri, în special pentru boboci, desigur, dar și pentru noi, cei maturi. A fost foarte frumos, ne-a reamintit de tinerețea noastră”, afirmă domnia sa.
"Mă bucur să mă aflu aici pentru a doua oară în două săptămâni. Le mulțumesc colegilor din Filarmonica de Stat Sibiu pentru că am cutreierat toată țara cu «Rock the Symphony». Am fost la Piatra Neamț, Făgăraș, Alba Iulia și acum încununăm proiectul cu succes în orașul de baștină, în acest minunat Sibiu. Despre ce este vorba? Este o orchestră simfonică și în spate avem o trupă, deci concertul acesta este, de fapt, o fuziune între muzica simfonică și muzica rock și pop. În afară de voce, care este suplinită de instrumente, nu-i lipsește absolut nimic!", a explicat dirijorul jovial și carismatic Remus Grama, alături de care orchestra sibiană a fost în turneu, în luna septembrie, cu proiectul "Rock the Symphony".
Din partea organizatorilor evenimentului, actorul Florin Coșuleț, prodecan al Facultății de Litere și Arte din Sibiu, a mulțumit Filarmonicii de Stat Sibiu și managerului Cristian Lupeș pentru cadoul muzical la început de an universitar.
 
***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
---
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
---

Alte sugestii

Lansare de carte
Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști