Cel mai important compozitor romantic francez, omagiat pe scena Filarmonicii


Joi, 9 decembrie 2021, Filarmonica de Stat Sibiu îl sărbătorește pe César Franck (n. 10 decembrie 1822, Liège – d. 8 noiembrie 1890, Paris), compozitor, organist, pianist și profesor de muzică.

César Franck este cel care a adus simfonia într-o ipostază realmente inedită, utilizând principiul ciclic. Acest concept de arhitectură muzicală se referă la un motiv sau la o temă care leagă organic părțile lucrării, fiind un element generator al temelor din celelalte părți. César Franck are reușite deosebite și în variațiunile simfonice pentru pian și orchestră, o sinteză între sonată, variațiune și concert instrumental. Totodată, a scris și poeme simfonice și propune o inovație frapantă, prin adăugarea corului, al cărui rol este de comentator, aidoma celui dintr-o tragedie greacă.
Concertul simfonic dedicat compozitorului César Franck va avea loc joi, 9 decembrie 2021, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și solistul Makcim Fernandez Samodaiev - cello vor susține următorul program: César Franck - Les Éolides (poem simfonic), Peteris Vasks - Concertul nr. 2 “Presence”, G. Bizet: Simfonia în Do major.
La pupitru se va afla dirijorul Gábor Horváth.
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și pe site-ul iabilet.ro, la prețul de 40 lei (acces general). Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. 

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Accesul publicului se face în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.
***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
***
Sprijiniţi muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniţi mecena prin donaţii onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
***
Urmăriţi-ne pe: www.facebook.com/FilarmonicaSibiu | www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | www.instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Alte sugestii

Lansare de carte
Adela Liculescu, invitata săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu
„Summit Muzical European” la Sibiu și Deva
Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu, în sprijinul viitorilor muzicieni de la Liceul de Artă
LUMINI PASCALE. Filarmonica Sibiu organizează două concerte vocal-simfonice de Paști