Festivalul Internațional de Orgă. Concert Baroc


Data și ora:
Bilete:
Acces pe bază de invitație! Toate locurile au fost epuizate!
Gazdă:
Muzeul Național Brukenthal, Romania

Despre

Festivalul Internațional de Orgă. Concert Baroc

Concert de orgă
Solist: Ulrich Walther
Dirijor: Stefan Novak

A.Corelli - Sarabanda, Giga si Badinerie
G.F.Händel - Concert pentru orgă op. 4/4 în Fa Major
J.S.Bach - Concert pentru orgă BWV 1052 în re minor
A.Corelli - Concerto grosso op. 6 nr. 4

Eveniment transmis live de www.livestream.com/romania

* Acest concert este un eveniment privat pentru Lions Club Brukenthal. Intrarea se face numai pe bază de invitație primită din partea clubului.


Ulrich Walther (născut în 1980) a studiat la Universitatea de Muzică și Arte din Stuttgart (Germania), unde a obținut diplome în muzică bisericească, interpretare concertistică și educație muzicală generală.
În acest timp, profesorii săi au fost Ludger Lohmann (orgă), Dieter Kurz (dirijor) și Hans-Martin Corrinth, Willibald Bezler și Jürgen Essl (improvizație). De asemenea, a participat la cursurile de măestrie cu Lorenzo Ghielmi, Daniel Roth, Hans-Ola Ericcson, David Sanger, Heinz Wunderlich, Gerhard Weinberger și Jon Laukvik.
Din octombrie 2008 predă ca profesor de orgă, improvizație și bas cifrat la Kunstuniversität din Graz (Austria). În plus, este activ ca profesor la cursurile de măestrie și membru al juriului la diverse concursuri internaționale de orgă.
În 2010, a lansat primul său CD de Bach- transcripții și aranjamente de Max Reger, înregistrat la orga istorică Sauer din Domul din Bremen.
A câștigat mai multe premii: În 2005 Premiul întâi la Concursul Internațional de Orgă  Korschenbroich” (Germania), În 2006 Premiul al II-lea la Concursul Internațională de Orgă din Heidenheim (Germania). În 2007 Premiul întai și premiul publicului la Concursul Internațional de Orgă din St.Albans (Marea Britanie).

Dirijorul Ștefan Novak s-a născut la data de 25 aprilie 1973 în localitatea Pâncota, județul Arad. A început să studieze muzica la vârsta de 6 ani cu un violonist amator, a continuat la Școala Generală cu profil de Artă din Arad și Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. Este licențiat la două facultăți ale Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, în anul 1997 la Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Violă, și în anul 2003 la Facultatea Teoretică, specializarea Dirijat Orchestră, iar în anul 2006 finalizează studiile de masterat la specializarea Stilistică Dirijorală. În timpul facultății a studiat cu distinși profesori precum: Petre Sbârcea – dirijat, Cornel Țăranu – stilistică, Ferdinand Weis – citire de partituri, Ștefan Angi – estetică muzicală, Valentin Timaru – forme muzicale, Constantin Râpă – Teoria muzicii. In tot acest timp a mai participat la cursuri de dirijat din țară și străinătate.
După un an petrecut la Filarmonica de Stat din Tărgu-Mureș  ca și instrumentist-violă, din toamna anului 1996 devine membru al orchestrei simfonice sătmărene ca și artist instrumentist și începând cu stagiunea 2004-2005 ca și dirijor.
Activitatea sa dirijorală cuprinde concerte, spectacole și înregistrări cu orchestre din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Corea de Sud.
Este un adept al promovării valorilor naționale participând la Decada Muzici Românești organizat de către Uniunea Copozitorilor și Muzicologilor din România în perioada 1-10 octombrie 2010, prin organizarea de concerte dedicate diferitelor evenimente naționale în special dedicat Zilei Naționale ale României, concerte sustinute cu lucrări exclusiv ale copozitorilor români, precum și de promovarea tinerilor interpreți naționali.
Pe lângă activitatea dirijorală este preocupat de cercetarea, îngrijirea, editarea și promovarea diferitelor compozitii, în special românești, printre exemple fiind Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Eduard Caudella, Simfonia in la major de Gheorghe Stephanesu (prima simfonie compusa de un compozitor român) ce a fost prezent in programul diferitelor orchestre din țară după editare, și de executarea diferitelor aranjamente orchestrale adaptate proiectelor în care a fost implicat. 

Fotografii